Άγιος Ιωάννης Ρέντης...της γνωστής οικογένειας!

Ο δήμος του Αγίου Ιωάννη Ρέντη αποσπάσθηκε από την πόλη του Πειραιά ως κοινότητα το 1925. Είκοσι χρόνια μετά, το 1946, ανακηρύχθηκε σε ομώνυμο Δήμο.

Ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης χωρίζεται στην μικρή οικιστική και στη βιομηχανική ζώνη. Η οικιστική ζώνη κατέχει μικρό ποσοστό του δήμου, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη. Η βιομηχανική ζώνη αποτελεί δημοφιλές εμπορικό κέντρο των δυτικών προαστίων, λόγω της εγκατάστασης αρκετών πολυθεματικών χώρων διασκέδασης.

 Στο δήμο του Αγίου Ιωάννη Ρέντη είναι εγκατεστημένο το Μηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννου (ΜΑΙ) του ΟΣΕ και μεγάλος σταθμός συγκροτήσεως επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών. Η επιβατική κίνηση εξυπηρετείται από τον ομώνυμο σταθμό του Προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ το συγκρότημα είναι γνωστό με τα αρχικά του ονόματός του, ως ΑΙΡ.

Το όνομα του Δήμου οφείλεται στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ανήκε στην οικογένεια των Ρέντη. Η οικογένεια αυτή του νοτάριου Δημήτριου Ρέντη εγκαταστάθηκε στην Αθήνα τον 14ο αιώνα, όπου και βοήθησε τους Καταλανούς κατά του Νέριου Ατζαγιόλι. Για τη βοήθειά του εκείνη του δόθηκε ως ανταμοιβή μεγάλη έκταση κτημάτων στη σημερινή περιοχή, που πήρε το όνομα Ρέντης.

Χάρτης: Άγιος Ιωάννης Ρέντης
Καιρός: Άγιος Ιωάννης Ρέντης
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άγιος Ιωάννης Ρέντης

Επισκευές Ρολών - Μετατροπές
Θεσσαλονίκης 7, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 18233, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΩΖΩΝ
Ταπητοκαθαριστήριο – Καθαρισμός - Φύλαξη Χαλιών – Μοκετών – ...
Κουμουνδούρου 73, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 18233, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εμπόριο Παλαιών Μετάλλων & Σιδήρου
Μπιχάκη 50 & Λ. Κηφισού, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, 18233, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
LASKARIDIS METAL SCRAP
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άγιος Ιωάννης Ρέντης, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11