Αμφιλοχία… του εμπορίου και του τουρισμού!

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος του νομού σε πληθυσμό με 12.834 κατοίκους. Από την 1η Ιανουαρίου 1999, βάσει του σχεδίου "Καποδίστριας" ο Δήμος Αμφιλοχίας αποτελείται από 10 Δημοτικά Διαμερίσματα με τους οικισμούς τους.

Η οικονομική ζωή του Δήμου στηρίζεται στο εμπόριο και στον τουρισμό στην πόλη της Αμφιλοχίας και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην αλιεία και στην κτηνοτροφία στην περιφέρεια του δήμου. Σημαντική θέση στην οικονομική ζωή διαδραματίζουν οι μονάδες επεξεργασίας γάλακτος, που λειτουργούν στην Αμφιλοχία και όπου παράγεται η πασίγνωστη γραβιέρα Αμφιλοχίας, η κεφαλογραβιέρα, το πεκορίνο και το ανθότυρο.

Πασίγνωστα, επίσης, είναι και τα θαλασσινά της Αμφιλοχίας και ιδιαίτερα η μοναδική γαρίδα του Αμβρακικού ή «γάμπαρα». Ιδιαίτερα ανθηρός είναι και ο τομέας της κτηνοτροφίας με την εκτροφή αιγοπροβάτων, βοοειδών και χοίρων. Τέλος, σημαντική είναι και η τοπική παραγωγή σε κάρβουνο.

 Η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του Δήμου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας. Ακόμη, στην Αμφιλοχία έχει θεμελιωθεί το "Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης" ("ΚΑΦΚΑ"). Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες αποθεραπείας και αποκατάστασης ασθενών με χρόνια νοσήματα, σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.  Η υγειονομική κάλυψη συμπληρώνεται και από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", μέσω του οποίου εξειδικευμένο προσωπικό επισκέπτεται και παρέχει βοήθεια σε ειδικές κατηγορίες κατοίκων.

Χάρτης: Αμφιλοχία

Ειδικές Καταχωρίσεις : Αμφιλοχία

Τζάμια - Κρύσταλλα – Καθρέπτες – Διπλά – Θερμοηχομονωτικά – ...
Εθνικής Αντιστάσεως 44, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Πρακτορείο Ταξιδίων – Διοργάνωση Εκδρομών – Αεροπορικά & Ακτ...
Τρικούπη Χαριλάου 15, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
TRICHONIDA TRAVEL ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Από το 1983
Παναγοπούλου 1, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
VAVOULIS TOURS
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Αμφιλοχία, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3