Άνδρος…η γειτόνισσα της Εύβοιας!

Η Άνδρος είναι η μεγαλύτερη μετά τη Νάξο νήσος των Κυκλάδων και πλησιέστερη στην Εύβοια. Έχει έκταση περίπου 380 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών της είναι 176 χιλιόμετρα. Πρωτεύουσα της νήσου είναι η Άνδρος. Ο πληθυσμός του νησιού κατά την απογραφή του 2001 ήταν 10.009 άτομα, ενώ στην απογραφή του 1991 ο πληθυσμός του νησιού ήταν 8.781 κάτοικοι. Η Άνδρος έχει πολύ περιορισμένη κτηνοτροφία, αλλά και μικρή γεωργία. Η ακτογραφία της Άνδρου παρουσιάζει  μεγάλο αριθμό κολπώσεων και ακρωτηρίων. Τα κτίσματα στην Άνδρο δεν υπακούουν στους τυπικούς κανόνες της αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, καθώς στο νησί συνυπάρχουν τόσο παραδοσιακά όσο και νεοκλασσικά κτίσματα.

Ο ορεινός όγκος της 'Ανδρου διακρίνεται σε τέσσερις οροσειρές σχεδόν παράλληλες μεταξύ τους, οι οποίες και χωρίζουν κατά μήκος την Άνδρο σε πέντε τμήματα. Αν και δεν υπάρχουν μεγάλοι ποταμοί η Άνδρος είναι πλούσια σε πηγές, ρέματα και χείμαρρους, που το καλοκαίρι οι περισσότεροι στερεύουν. Σημαντικότερες των πηγών της Άνδρου, με ελαφρά μεταλλικά νερά, είναι η ονομαστή Σάριζα, οι πηγές της Αγίας Ειρήνης και η αλατούχα πικροπηγή της Άρνης. Ως ορεινή νήσος η Άνδρος μπορεί να μην έχει πεδιάδες, έχει όμως εύφορες κοιλάδες. Πλούσιοι ελαιώνες και απέραντοι αμπελώνες κοσμούν τα βαθμωτά άνδηρα, (πεζούλες ή χαλιά κατά τους ντόπιους), ενώ ωραίοι αγροί και κήποι απαντώνται χαμηλότερα.

Το υπέδαφος της Άνδρου περιέχει κοιτάσματα μεταλλευμάτων μαγγανίου, χρωμίου, αργυρούχου μολύβδου, αντιμονίου, ψευδαργύρου, χαλκού, νικελίου και κυρίως σιδήρου.

Χάρτης: Άνδρος
Καιρός: Άνδρος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άνδρος

24ωρη Εξυπηρέτηση - Μετακίνηση Σε Όλο Το Νησί - Μεταφορά Από...
Χώρα, Άνδρος, 84500, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
ΜΑΝΕΣΗ ΒΙΚΥ
Εκκενώσεις Βόθρων – Αποφράξεις σε Αττική & Βοιωτία - Μεταφορ...
Χώρα Άνδρου, Άνδρος, 84500, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
ΚΟΥΡΑΚΛΗ ΑΦΟΙ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΛΥΜΑΤΩΝ Ε.Ε.
Πλήρως Εξοπλισμένα Δωμάτια - Ατομικό Μπαλκόνι - 400m Από τη ...
Μπατσί Άνδρου, Άνδρος, 84501, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
AMORANI STUDIOS
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άνδρος, ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σελίδα:
1 2 3