Άνω Λιόσια...και ποτέ προς τα κάτω!

Τα Άνω Λιόσια είναι δήμος της νομαρχίας Δυτικής Αττικής. Η πρώτη ονομασία της περιοχής ήταν Λιόνι ή Λιόσση και εδαφικά ανήκε στο Δήμο Αχαρνών μέχρι το 1836, οπότε μαζί με τις περιοχές Ζεφύρι, Καματερό, Χασιά (Φυλή) και Ασπρόπυργο (Καλύβια) σχημάτισαν το Δήμο Χαστιάς (Χασιάς).

Τον Αύγουστο του 1912 τα Άνω Λιόσια έγιναν Κοινότητα με την επωνυμία Παλαιά Λιόσια (Άνω), ενώ τον Μάιο του 1972 έγιναν Δήμος με τη σημερινή επωνυμία.
Τα Άνω Λιόσια συνορεύουν: βορειοανατολικά με το Δήμο Αχαρνών και Ζεφυρίου βορειοδυτικά με το Δήμο Φυλής (Χασιάς) νότια με το Δήμο Ασπροπύργου  και νοτιοανατολικά με το Δήμο Καματερού.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 έγινε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στην ημιορεινή περιοχή της Πάρνηθας. Τότε ο δήμος είχε τις μεγαλύτερες και βαρύτερες ζημιές, σε σχέση με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής.
 
Σήμερα τα Άνω Λιόσια βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά, με σπουδαία έργα υποδομής, αναψυχής και κοινωνικού εξοπλισμού. Aναφέρουμε ενδεικτικά τα σύγχρονα δημόσια και δημοτικά διδακτήρια προσχολικής αγωγής, στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, τα πέντε δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, τα τρία κλειστά γυμναστήρια, το δημοτικό κολυμβητήριο, τα δυο δημοτικά αναψυκτήρια και τις πλατείες και χώρους πρασίνου.

Η Πλατεία Εθν.Αντιστάσεως των Άνω Λιοσίων, είναι η αφετηρία ή στάση γραμμών για περιοχές όπως τις Αχαρνές , τον Οικισμό Γεννηματά , αλλά μέχρι την Ελευσίνα , το Θριάσειο Νοσοκομείο και τον Σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας ! Επίσης και ο Προαστιακός κάνει στάση στα Άνω Λιόσια.

Χάρτης: Άνω Λιόσια

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άνω Λιόσια

Διανομή Κατ' Οίκον - Σουβλατζίδικο - Ψητά
Πηνειού & Κύμης 2, Άνω Λιόσια, 13341, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΑΣΕΣ
Ανυψωτικά Μηχανήματα – Γερανοί. Πλέον με το Σύγχρονο Ιδιόκτ...
Μεγάλου Αλεξάνδρου 110, Άνω Λιόσια, 13344, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
EURO - ΑΡΣΗ ΚΟΥΤΕΛΕΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Επεξεργασία & Εμπορία Χάρτου – Χονδρική Πώληση
Μεγάλου Αλεξάνδρου 299-301, Άνω Λιόσια, 13341, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
MULTI - COM
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άνω Λιόσια, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10