Άστρος… όμως αυτό της Κυνουρίας!

Το Άστρος, ή αλλιώς Μεσόγειο Άστρος, είναι η έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της επαρχίας Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται σε εύφορη κι εκτεταμένη πεδιάδα, που έχει σημαντική στρατηγική θέση. Στην απογραφή του 2001 είχε 2.359 κατοίκους. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία, την ελαιοκομία και την αμπελουργία, αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στην απασχόληση των κατοίκων του.

Η πρώτη επίσημη αναφορά της πόλης με το όνομα «Άστρος» συναντάται σε χρυσόβουλο του έτους 1293 του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου. Στο χρυσόβουλο αυτό ο μητροπολίτης Μονεμβασίας λαμβάνει το αξίωμα του έξαρχου της Πελοποννήσου και του καθορίζονται τα εκκλησιαστικά του δικαιώματα.

Το Άστρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση: στις 29 Μαρτίου του 1823 συγκροτήθηκε εκεί η Β' Εθνική Συνέλευση, με την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να ψηφίσει την αναθεώρηση του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος της Επιδαύρου.

Από το 1912 ο οικισμός αποτέλεσε έδρα κοινότητας, η οποία εξελίχθηκε σε δήμο το 1985. Από το 1998 το Άστρος αποτελεί έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Χάρτης: Άστρος
Καιρός: Άστρος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άστρος

Χρώματα Αυτοκινήτων - Χρώματα Οικοδομικά - Χρώματα Ναυτιλιακ...
Περιφερειακή Οδός Άστρους - Λεωνιδίου, Άστρος, 22001, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΝΤΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κηδείες – Μνημόσυνα – Αποτέφρωση – Επαναπατρισμός Σορού – Στ...
Ερυθρού Σταυρού 23, Τρίπολη, 22100, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Κέντρο Γυναικολογίας & Αναπαραγωγή...
28ης Οκτωβρίου 25, Τρίπολη, 22100, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΛΙΑΝΤΖΗΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άστρος, ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3