Βέροια...του ραβανιού και της Βεργίνας!

Η Βέροια είναι πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου. Βάσει της απογραφής του 2001, είχε πληθυσμό 42.794 κατοίκους, ενώ ο νέος Καλλικρατικός Δήμος έχει πληθυσμό 65.530. Η απόστασή της από την Αθήνα είναι 520 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 76 χλμ.

Η ευρύτερη περιοχή της Βέροιας και του Νομού είναι πολύ γόνιμη και υπάρχουν άφθονες πηγές. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στην πόλη μπορεί κανείς να βρει πάνω από 100 τρεχούμενες βρύσες. Άλλο χαρακτηριστικό της Βέροιας είναι η πληθώρα των βυζαντινών εκκλησιών, που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη και της έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό "η μικρή Ιερουσαλήμ".

Αυτό που θα προσέξει ένας επισκέπτης στη Βέροια είναι το πόσο προσεγμένη πόλη είναι. Η όψη της είναι γραφική και γοητευτική, συνδυάζοντας παλιά αρχοντικά και δρόμους με καλντερίμια, με σύγχρονα κτίρια και δρόμους. Η αγορά της Βέροιας έχει πεζοδρομηθεί, πολλά αρχοντικά και βυζαντινές εκκλησίες έχουν αναπαλαιωθεί και φωταγωγηθεί, δίνοντας μια μαγευτική όψη στην πόλη. Χαρακτηριστικό της Βέροιας το περίφημο παραδοσιακό γλυκό έδεσμα ραβανί!

Σε μικρή απόσταση από τη Βέροια βρίσκεται η Βεργίνα, κτισμένη γεωγραφικά στη θέση των αρχαίων Αιγών, στην οποία έκανε ανασκαφές ο εξαίρετος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, όπου και ανακάλυψε τον αρχαίο τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β'.  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύγχρονο υπόγειο μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς τάφους και εκθέματα από ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας.

Χάρτης: Βέροια

Ειδικές Καταχωρίσεις : Βέροια

Εκτελωνιστής
Σταδίου 178, Βέροια, 59100, ΗΜΑΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
Ψυχολόγος - Ομοιοπαθητικός - Θεραπεία Ψυχολογικών & Ψυχοσωμα...
Παστέρ 8, Βέροια, 59100, ΗΜΑΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Η Εξειδίκευση Στο Παπούτσι
Προφήτη Ηλία 17, Βέροια, 59132, ΗΜΑΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Βέροια, ΗΜΑΘΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8