Βουλιαγμένη…και όμως πάντα ψηλά!

Η Βουλιαγμένη είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Αττικής, χτισμένη στα παράλια του Σαρωνικού. Ο πληθυσμός της, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ήταν 6.442 κάτοικοι.

Η Βουλιαγμένη οφείλει το όνομά της στην ομώνυμη λίμνη, που δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους στο μακρινό παρελθόν. Η περιοχή στην οποία απλώνεται ο οικισμός, περιλαμβάνει μία μεγάλη και δαντελωτή παραλιακή ζώνη, στην οποία σχηματίζονται και οι χερσόνησοι του Καβουρίου και του Αστέρα. Η Βουλιαγμένη διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η Βουλιαγμένη αρχικά ήταν μια παραθεριστική περιοχή, στην οποία σταδιακά αναπτύχθηκαν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Από το 1929 μέχρι το 1935 αποτέλεσε οικισμό της κοινότητας Βάρης, ενώ από το 1935 αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα.

Ο πληθυσμός της μετά το 1971 παρουσιάζει συνεχή αύξηση. Η κοινότητα Βουλιαγμένης αναγνωρίστηκε σε δήμο το 1985. Ο Δήμος Βουλιαγμένης διατηρήθηκε μέχρι το 2010, οπότε καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον Δήμο Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Βουλιαγμένη έχει εξελιχθεί στην ακριβότερη περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής για αγορά κατοικίας και σε μία από τις ακριβότερες της Ευρώπης.

Χάρτης: Βουλιαγμένη
Καιρός: Βουλιαγμένη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Βουλιαγμένη

Café Bar - Restaurant
Ηλιού & Ουρανού, Βουλιαγμένη - Καβούρι, 16671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΑΣΙΘΙ
Επιστημονικό Κέντρο Πρόληψης - Διάγνωσης - Αποκατάστασης
Σοφοκλή Βενιζέλου 130, Ηλιούπολη, 16342, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΟΓΟ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡ.
Ειδικός Αλλεργιολόγος Παίδων & Ενηλίκων
Κυδωνιών 30, Νέα Σμύρνη, 17121, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΓΑΒΡΙΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ MD
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Βουλιαγμένη, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9