Δράμα... ιστορία και παράδοση μαζί!!!

Η Δράμα είναι η πρωτεύουσα του νομού Δράμας, της ανατολικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, καθώς η περιοχή της κατοικήθηκε  από τους προϊστορικούς χρόνους.

Η θέα που περικλείει όλη την πόλη της Δράμας από το λόφο του Κορυλόβου,  είναι πραγματικά μαγευτική. Όμως, τα αξιοθέατα της πόλης είναι αμέτρητα και  άκρως ενδιαφέροντα!

Τα Βυζαντινά τείχη στην Δράμα, το κατακόρυφο ηλιακό ρολόι του 1069 μ.Χ.  στο Αρχαιολογικό μουσείο Δράμας και τα τόσα άλλα αξιόλογα εκθέματα. Ακόμη, το πανέμορφο πάρκο αγαλμάτων του Διοικητηρίου, ο διαμορφωμένος χώρος στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, ο δημοτικός κήπος (άγαλμα της Ελευθερίας - καπναποθήκη του Ελβετοεβραίου καπνεμπόρου Έρμαν Σπήρερ από το 1925) και βεβαίως το σπήλαιο Αγγίτη (σπήλαιο του Μααρά), λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Επίσης ο μύλος των Ζώνκε, παλιός μουσουλμανικός μύλος, με διατηρημένους το χώρο άλεσης πάνω από τον υπόγειο μηχανισμό κίνησης, το χώρο αποθήκευσης στο ισόγειο και δίπλα, τη διώροφη κατοικία του μυλωνά, αλλά και οι τοιχογραφίες στο τζαμί που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Άρμεν και Αγαμέμνονος, οι οποίες απεικονίζουν πιθανώς την πόλη της Δράμας κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τέλος στην Δράμα γίνονται ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το φεστιβάλ τραγουδιού "Dramaica Youth Festival" που λαμβάνει χώρα ετησίως στο χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και παίρνουν μέρος τοπικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

 

Χάρτης: Δράμα
Καιρός: Δράμα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Δράμα

Στα Ενεχυροδανειστήριά μας Αγοράζουμε τα Χρυσαφικά σας σε Τ...
Σμύρνης 6, Δράμα, 66100, ΔΡΑΜΑΣ
Κατηγορίες:
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ
Κλινική Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Ηπείρου 16, Δράμα, 66100, ΔΡΑΜΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ Α. ΜΑΡΙΑ
Γραφείο Κηδειών
Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Δράμα, 66100, ΔΡΑΜΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Ι. ΥΙΟΙ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Δράμα, ΔΡΑΜΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9