Δροσιά… αντάξια του ονόματός της!

Η Δροσιά είναι προάστιο της Αθήνας και είναι οικοδομημένη στους βορειοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους. Διοικητικά υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.  Η περιοχή πρωτοκατοικείται γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα ως αγροικία της Κοινότητος Σταμάτας με την ονομασία Ροδόπολη, ενώ το 1926 έρχονται και πολλοί πρόσφυγες του Πόντου της Μικράς Ασίας.  Στα επόμενα  χρόνια συγκροτείται ο οικισμός Ρωσσοχώρι με αγροτική κυρίως παραγωγή, αλλά το εμπορικό πνεύμα των μικρασιατών επιδρά καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Το 1947 ο οικισμός Ρωσσοχώρι μετονομάζεται σε Δροσιά. Το 1950 αποσπάται από τη Σταμάτα και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα. Έπειτα από μια ιστορική πορεία 57 ετών, αναγνωρίζεται το 2007 ως Δήμος Δροσιάς, ξεπερνώντας τους 5.000 κατοίκους. Τα διοικητικά όρια του δήμου Δροσιάς εκτείνονται από το περιαστικό δάσος της Εκάλης μέχρι και τους πρώτους λόφους του Πεντελικού.  Η Δροσιά  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, το 2007 είχε 7.000 κατοίκους. 

Η πόλη της Δροσιάς έχει άριστη ρυμοτομία, με φαρδείς και ευθείς δρόμους που ακολουθούν τα φυσικά σύνορα των δασών, ενώ η ρεματιά της Εκάλης τη διαχωρίζει από την υπερυψωμένη συνοικία της Ρέας.

Η Δροσιά αποτελεί μία από τις πιο καλαίσθητες περιοχές της Αττικής και σύμφωνα με σχετικές  δημογραφικές μελέτες, η περιοχή προβλέπεται να προσελκύσει μεγάλες μάζες πληθυσμού στα επόμενα χρόνια.

Χάρτης: Δροσιά
Καιρός: Δροσιά
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Δροσιά

Nails and More...
Στρατηγού Πετρίτη 18, Δροσιά, 14572, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
NAILIT - ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
Αποφράξεις - Απολυμάσνεις - Αντλήσεις Υδάτων - Αποφράξεις - ...
Στρατηγού Πετρίτη 4, Δροσιά, 14572, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΜΠΙΚΟ - ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΜΗΝΑΣ
Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος
Λεωφόρος Μαραθώνος 3, Δροσιά, 14572, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Δροσιά, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10