Ελευσίνα… με ρεκόρ Ευρώπης υψηλής θερμοκρασίας!

H Ελευσίνα είναι πόλη του νομού Αττικής και έδρα της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και βρίσκεται σε απόσταση 20 km από την Αθήνα. Έχει πληθυσμό 25.863 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Η Ελευσίνα συνορεύει ανατολικά με τον Ασπρόπυργο, βόρεια  με τη Μαγούλα Αττικής, βορειοδυτικά με  τη Μάνδρα και δυτικά με το Λουτρόπυργο και τη Νέα Πέραμο. Σημαντικός είναι ο μεγάλος εμπορικός λιμένας της Ελευσίνας (2ος στην Αττική μετά το λιμένα Πειραιώς και διαθέτει στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Κατά την αρχαιότητα η Ελευσίνα αποτελούσε μαζί με την Αθήνα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τη Δήλο, τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος και σε αυτήν κατέληγε η Ιερά Οδός.Σήμερα η Ελευσίνα κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης καταγεγραμμένης θερμοκρασίας στην Ευρώπη με 48,0 °C στις 10 Ιουλίου 1977.

Στις 23 Απριλίου πραγματοποιείται το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου με ελευσινιώτικους χορούς και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Από τον Αύγουστο και για πολλές μέρες, διοργανώνονται επίσης προς τιμήν του μεγάλου δραματικού ποιητή Αισχύλου, τα λεγόμενα Αισχύλια που περιλαμβάνουν: λογοτεχνικές βραδιές, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ.ά.

Η Ελευσίνα εξυπηρετείται από την νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, η οποία διασχίζει τα διυλιστήρια Ελευσίνας των ΕΛΠΕ, την σιδηροδρομική γραμμή Πειραιά - Πάτρας και την Αττική Οδό.

Χάρτης: Ελευσίνα
Καιρός: Ελευσίνα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ελευσίνα

Εμπορία Εμπόριο Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου - Λάδια Αυτοκινήτο...
Εθνικής Αντιστάσεως 56, Ελευσίνα, 19200, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ - ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ
Ταπετσαρίες Επίπλων – Επισκευές Επίπλων – Αντικατάσταση Υφάσ...
Φραγκούλη Φούτρη 36, Ελευσίνα, 19200, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
GNK SERVICE
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Ελευσίνα, 19200, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ελευσίνα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12