Ελληνικό…. και Σούρμενα – το ίδιο κάνει!

Το Ελληνικό (Ελληνικόν) πρώην Σούρμενα,  ανήκει στα νότια προάστια και περιλαμβάνεται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Είναι συνολικής έκτασης 7,5 τετ. χλμ. εκ των οποίων τα 5,5 ανήκαν στο παλαιό Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Το Ελληνικό αναγνωρίστηκε σαν κοινότητα το 1930 μέχρι που συγχωνεύθηκε με τη κοινότητα Καλαμακίου και δημιουργήθηκε ο σημερινός Δήμος Αλίμου. Το 1976 αποσπάσθηκε από το δήμο Αλίμου και απέκτησε αυτοτέλεια. Το 2010 με τον Καλλικράτη καταργήθηκε και αποτέλεσε μαζί με το σημερινό δήμο Αργυρούπολης, το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η παλιά ονομασία της περιοχής ήταν Λοιμικό, λόγω του λοιμοκαθαρτηρίου που υπήρχε εκεί. Το 1922 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, εγκαταστάθηκαν στην βόρεια περιοχή του δήμου πρόσφυγες από τον Πόντο και η περιοχή πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης που χωρίζει τον δήμο ονομάσθηκε Σούρμενα. Το Ελληνικό συνορεύει με τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και την Γλυφάδα.

Από το 1938 ως το 2001 στο Ελληνικό, λειτουργούσαν στην αρχή ένα, στη συνέχεια δύο και από το 1970 τρία αεροδρόμια, το ομώνυμο Αεροδρόμιο Αθηνών ή Ανατολικό, το Αεροδρόμιο Εσωτερικού, ή Δυτικό και το πολεμικό αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης που εξυπηρετούσε και την ελληνική αεροπορική βάση Ελληνικού.

Χάρτης: Ελληνικό
Καιρός: Ελληνικό
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ελληνικό

Ειδικός Καρδιολόγος
Τριπόλεως 36, Ελληνικό, 16777, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κέντρο Ολιστικής Φροντίδας – Λογοθεραπεία – Παιγνιοθεραπεία ...
Χρ. Τραπεζούντος 74, Ελληνικό, 16777, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΓΓΙΖΩ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κινητό Συνεργείο - 24ωρη Εξυπηρέτηση - Service Επισκευή Κλιμ...
Ιασωνίδου 2, Ελληνικό, 16777, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΟΥΚΑΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ελληνικό, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12