Ερμούπολη...πρωτεύουσα των Κυκλάδων!

Η Ερμούπολη είναι πρωτεύουσα της Σύρου, του Νομού Κυκλάδων, αλλά και έδρα  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σύρου και  είναι γνωστή και για το ναυπηγείο της και τον σημαντικό λιμένα της. Μια ξεχωριστή πόλη στο κέντρο του Αιγαίου, με αρχοντικό αέρα και με μεγάλη παράδοση.

Παλιότερα υπήρξε βιομηχανικό, ναυτιλιακό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας,  ενώ πλέον αποτελεί γραφικό θέρετρο. Σήμερα λειτουργεί και τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει 13.400 κατοίκους. Η έντονη τουριστική, πνευματική και πολιτιστική κίνηση, έχουν βάλει την Ερμούπολη στον 21ο αιώνα με τους καλύτερους οιωνούς.

Η Ερμούπολη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού της Σύρου και συνδέεται ακτοπλοϊκά (καθημερινά), όλο τον χρόνο με τον Πειραιά, με όλες τις υπόλοιπες Κυκλάδες, με τα Δωδεκάνησα και με τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Η Ερμούπολη ιδρύθηκε στα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης μετά από τη καταστροφή της Χίου από νησιώτες πρόσφυγες που την ονόμασαν έτσι με γνήσιο εμπορικό πνεύμα προς τιμή του Ερμή, του αρχαίου Έλληνα θεού προστάτη του εμπορίου. Χάρη στη κομβική θέση της Σύρου στο κέντρο των Κυκλάδων και το μεγάλο φυσικό της λιμάνι, η Ερμούπολη αναδείχθηκε γρήγορα σε σπουδαίο βιομηχανικό, εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο.

Η Ερμούπολη έγινε πολύ γρήγορα μια πόλη στολίδι με υπέροχα δημόσια κτίρια σχεδιασμένα από σπουδαίους αρχιτέκτονες όπως ο Ziller, ο Sampo και ο Erlacher, με χαρακτηριστικότερα το Δημαρχείο, τη Λέσχη και το θέατρο Απόλλων που σχεδιάστηκε με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου και άλλα ευρωπαϊκά θέατρα.

Χάρτης: Ερμούπολη

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ερμούπολη

Ακτοπλοϊκά - Αεροπορικά Εισιτήρια - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Ακτή Παπάγου 10, Ερμούπολη, 84100, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Rent a Car - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων σε Ελλάδα & σε Όλο τον ...
Ακτή Παπάγου 50, Ερμούπολη, 84100, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
AVANCE
Είδη Υγιεινής - Δάπεδα - Μωσαϊκά - Πλακάκια
Μεγαλοχώρι, Θέση Ανάληψη, Θήρα, 84700, ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Κατηγορίες:
PORCELANA ALFA CASA
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ερμούπολη, ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4 5