Εύοσμος…ο αναπτυσσόμενος!

Ο Εύοσμος είναι ένας από τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001, ο πληθυσμός του ανέρχεται στις 52.624 κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω του υψηλότατου ρυθμού οικοδόμησης, που ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 με βάση τον νόμο της αντιπαροχής.

Η ίδρυση του Ευόσμου  ξεκινά από το 1818, όταν οι ντόπιοι κάτοικοι στην περιοχή - κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους - χτίζουν την Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, λίγο πριν από την Ελληνική Επανάσταση. Το 1922 ο πληθυσμός αυξάνεται με την εγκατάσταση προσφύγων της Μικράς Ασίας. Η περιοχή ανήκε στην κοινότητα Χαρμάνκιοϊ  έως το 1953, οπότε και έγινε ανεξάρτητη κοινότητα με την ονομασία Νέος Κουκλουτζάς, ενώ το 1955 μετονομάστηκε σε «Εύοσμον» σε μετάφραση της προηγουμένης τουρκικής ονομασίας.

Ο Εύοσμος χωρίζεται στις εξής περιοχές:  Άνω Εύοσμος, Κάτω Εύοσμος, Νέος Κουκλουτζάς (Ευαγγελισμός), Άγιος Κοσμάς, Κάτω Ηλιούπολη, Νέα Πολιτεία και Άνω Νέα Πολιτεία.

Η Νέα Πολιτεία είναι περιοχή βόρεια του Ευόσμου. Η έκτασή της ξεκινά λίγο παρακάτω από τον Περιφερειακό. Η περιοχή έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη μετά τη δεκαετία του 1990. Υπάρχουν ασαφή στοιχεία για τον πληθυσμό, καθώς αυξάνεται αρκετά γρήγορα λόγω της αυξημένης τάσης ανοικοδόμησης και υπολογίζεται στις 20 - 60 χιλιάδες κατοίκους.

Πάνω από την περιφερειακή, έχει αρχίσει ήδη η ανοικοδόμηση της Άνω Νέας Πολιτείας.

 

Χάρτης: Εύοσμος
Καιρός: Εύοσμος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Εύοσμος

Η Θέρμανσή σας Δική μας Υπόθεση
Μεγάλου Αλεξάνδρου 90, Εύοσμος, 56224, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΟΥΣΙΝΗ ΑΔΕΛΦΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Μακεδονομάχων 2, Εύοσμος, 56224, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Ανεβάσαμε τον Πήχη Ψηλά
Ανδρομάχης 19, Εύοσμος, 56224, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Εύοσμος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13