Φλώρινα...η ωραία των συνόρων!

Η Φλώρινα είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του νομού Φλωρίνης.  Η πόλη της Φλώρινας βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μέτρων και έχει πληθυσμό περίπου 22.000 κατοίκους (Ιανουάριος 2011).

Το ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό τοπίο του νομού, καθώς και οι προσπάθειες σημαντικών Φλωρινιωτών, έδωσαν την ευκαιρία στη Φλώρινα να αναπτυχθεί μέσα από προγράμματα προώθησης του οικοτουρισμού, εκμεταλλευόμενοι κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινοτικού πλαισίου στήριξης. Θεωρείται πόλη των καλλιτεχνών, διαθέτοντας δεκάδες ζωγράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου βρίσκεται στη θέση Βίγλα, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας. Έχει δημιουργηθεί εκεί ένα αξιόλογο σαλέ και 10 πίστες εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Στην πόλη λειτουργούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Καλλιτεχνών, η Δημόσια Βιβλιοθήκη "Βασιλικής Πιτόσκα" και τα Λαογραφικά Μουσεία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης "Ο Αριστοτέλης". Επίσης λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της ελληνιστικής πόλης στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Αξιόλογος είναι ο  καθεδρικός Ναός και βεβαίως τα νεοκλασικά κτίσματα κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα.

Στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και στα γύρω χωριά, τις παραμονές των Χριστουγέννων στις 23 Δεκεμβρίου ανάβουν τις φωτιές, με μεγαλύτερη τη φωτιά στην Πλατεία Ηρώων.  Οι φωτιές αυτές ανάβονται με κλεμμένα ξύλα και η προετοιμασία ξεκινά πολύ καιρό πριν. Γύρω από τις φωτιές στήνεται γλέντι και φαγοπότι και συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, αλλά και πάρα πολλοί τουρίστες. Το έθιμο αυτό γίνεται, με σκοπό να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Χάρτης: Φλώρινα
Καιρός: Φλώρινα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Φλώρινα

Δικηγορική Εταιρεία
Μεγάλου Αλεξάνδρου 74, Φλώρινα, 53100, ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΗΤΚΑΣ ΑΡ. - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΑΙΚ. - ΡΑΡΡΗΣ Κ. - ΤΖΙΤΖΙΡΟΓΛΟΥ Λ. - ΙΣΗΓΟΡΙΑ
Conference Halls – Coffee Bar - Standard Rooms - Suites
Βίγλας 1 & Βαρνούντος, πλησίον ιερού ναού Αγ. Παρασκευής, Φλώρινα, 53100, ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κατηγορίες:
ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ξ.Ε. - ΦΑΙΔΩΝ HOTEL AND SPA
Πολιτικός Μηχανικός
Τυρνόβου 6, έναντι ΟΤΕ, Φλώρινα, 53100, ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Φλώρινα, ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6