Γλυφάδα… και το νερό δεν είναι γλυφό πλέον!

Η Γλυφάδα, είναι παραλιακό προάστιο της Αθήνας και έδρα του ομώνυμου δήμου. Η ονομασία "Γλυφάδα" προέρχεται από τα πηγάδια της περιοχής που το νερό τους είναι γλυφό. Με την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης δεν έγινε καμία μεταβολή στο Δήμο. Η Γλυφάδα διασχίζεται σε όλο το μήκος της, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και με την σχεδόν παράλληλη προς αυτήν λεωφόρο Δ. Γούναρη. Ετσι  χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα: την "Άνω Γλυφάδα" και την "Κάτω Γλυφάδα".

Η εγκατάσταση του διεθνούς αεροδρομίου στο Ελληνικό κατά την δεκαετία  του 1960  έφερε σημαντικές αλλαγές στο δήμο Γλυφάδας, καθώς ο πληθυσμός της στη δεκαετία '51 - '61 αυξήθηκε κατά 50% ενώ στην επόμενη περίοδο κατά 90%. Λόγω της Αμερικανικής Βάσης του Ελληνικού, η Γλυφάδα γνώρισε σημαντική ανάπτυξη σε εστιατόρια και μπαρ κατά τις δεκαετίες 1960-2000., αλλά μέχρι και σήμερα είναι τόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, όλη η παραλιακή αυτή περιοχή ήταν πευκόφυτη και ακατοίκητη. Κατά τους θερινούς μήνες, επισκέπτονταν την περιοχή μέλη της τότε βασιλικής οικογένειας,  αλλά και πολιτικοί σε ημερήσιες εκδρομές. Έτσι άρχισαν να ιδρύονται και οι πρώτες εγκαταστάσεις και το 1920 είχε σχηματιστεί πλέον ένα μικρό προάστιο της Αθήνας, με ελάχιστους  μόνιμους κατοίκους. Το 1926 η Γλυφάδα ανακηρύχθηκε κοινότητα, ενώ στην απογραφή του 1928 η Γλυφάδα αριθμούσε  μόλις 1691 κατοίκους!

Το 1943 η Κοινότητα Γλυφάδας συνδέθηκε με την κοινότητα Ελληνικού και μετά την απελευθέρωση το 1945 ανακηρύσσεται δήμος Γλυφάδας. Σήμερα ο δήμος Γλυφάδας είναι ένας από τους πλουσιότερους οικονομικά δήμους της Αττικής με πολλές δημόσιες διοικητικές υπηρεσίες. Στο κέντρο του δήμου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Χάρτης: Γλυφάδα
Καιρός: Γλυφάδα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Γλυφάδα

Ακίνητα – Πωλήσεις Κατοικιών – Ενοικιάσεις Κατοικιών – Ανακα...
Ναπολέοντος Ζέρβα 18, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ROYAL REALTORS GROUP
Παιδότοπος - Παιδικά Πάρτυ - Παιδικές Εκδηλώσεις - Φουσκωτά ...
Ηφαίστου 1 & Λ. Βουλιαγμένης 119, Γλυφάδα, 16674, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
LOCA FAMILY PARK
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής & Αισθητικής Ιατρικής
Δημάρχου Μεταξά Αγγέλου 13, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ELITE PLASTIC SURGERY  - ΣΑΜΟΥΡΗΣ Γ. DR
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Γλυφάδα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15