Γρεβενά, η πόλη των μανιταριών!

Τα Γρεβενά είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Γρεβενών. Έχει 10.939 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στις υπηρεσίες και το εμπόριο.  Η πόλη εμφανίζεται από την εποχή του Βυζαντίου. Επιπλέον, στα Γρεβενά έχουν βρεθεί μοναδικά προϊστορικά ευρήματα, τα οποία και φυλάσσονται στο παλαιοντολογικό μουσείο της Μηλιάς.

Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται το καλοκαίρι, ενώ λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα, όπως αυτό της "Γκαμήλας" την Κυριακή της Αποκριάς.

Τα Γρεβενά μπορούν να αποτελέσουν ένα σπουδαίο ταξιδιωτικό προορισμό  για όλους όσους αγαπούν τη φύση. Ο σπουδαίος φυσικός πλούτος των Γρεβενών, αντικατοπτρίζεται στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, στο Βενέτικο ποταμό και το Μυλεοπόταμο, που προσφέρουν πανέμορφες διαδρομές για τους λάτρεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως ράφτινγκ, κανόε, καγιάκ κτλ, στο βραβευμένο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας  για αρχάριους και έμπειρους σκιέρ.

Ακόμη τα Γρεβενά προσφέρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εμπειρίες διαδρομών,  στα σπάνιας ομορφιάς μονοπάτια μέσα στο δάσος, για τους φίλους της πεζοπορίας και τους συλλέκτες μανιταριών, καθώς και στα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια,  που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα μνημεία.

Το Νοέμβριο του 2007 τα Γρεβενά ανακηρύχθηκαν επίσημα ως "Πόλη των Μανιταριών".

Χάρτης: Γρεβενά
Καιρός: Γρεβενά
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Γρεβενά

Οδική Βοήθεια
13ης Οκτωβρίου 86, Γρεβενά, 51100, ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΜΗΣΙΑΚΑΣ Γ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
Πολιτικός Μηχανικός
Μακεδονομάχων 9, Γρεβενά, 51100, ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΚΟΙΛΑΝΙΤΗΣ ΧΡ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Δικαστική Επιμελήτρια Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας Με Έδρα το...
Γεωργίου Μπουσίου 6, Γρεβενά, 51100, ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΝΤΕΛΛΑ ΔΑΦΝΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Γρεβενά, ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4 5