Ηγουμενίτσα...και πάμε απέναντι!

Η Ηγουμενίτσα είναι παραλιακή πόλη στην βορειοδυτική Ελλάδα, πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας και ο δεύτερος κυριότερος λιμένας της δυτικής Ελλάδας, η οποία περιβάλλεται από βουνά, πράγμα στο οποίο θυμίζει αρκετά χαρακτηριστική παραθαλάσσια πόλη της Νορβηγίας.

Τα βουνά που περιβάλλουν την Ηγουμενίτσα ήταν γυμνά και άδεντρα. Στην κοντινή πόλη των Ιωαννίνων, η γύμνια του δεσπόζοντος βουνού Μιτσικελιού, οφείλεται στην συστηματική πυρπόλησή του από τους Τούρκους. Είναι γνωστή εξάλλου η τακτική της καμένης γης. Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι τα πράσινα σήμερα βουνά της, είναι προϊόν δεντροφυτεύσεων. Τα βουνά αυτά κινδύνεψαν από μια μεγάλη πυρκαγιά στις αρχές του 1990, αλλά σώθηκαν και όσα δέντρα κάηκαν, αντικαταστάθηκαν σχεδόν εξ' ολοκλήρου από νέα, μέσα σε διάστημα 10 χρόνων.

Επίσης, η έκταση της Ηγουμενίτσας υπερδιπλασιάστηκε και η πόλη επεκτάθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη ραγδαία ανάπτυξή της, τη βοήθησαν δύο κυρίως παράγοντες: Η κατασκευή του νέου λιμανιού, το οποίο αποτελεί πλέον το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και η κατασκευή της Εγνατίας οδού, του οδικού άξονα που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τα Ιωάννινα κατά κύριο λόγο, αλλά και με τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Αυτές οι 2 κατασκευές έχουν φέρει και  το τέλος της απομόνωσης της πόλης, αλλά και της Θεσπρωτίας γενικότερα.

Λόγω της μικρής απόστασης της Ηγουμενίτσας από την Ιταλία, πολλοί κάτοικοι ταξιδεύουν αυθημερόν στην Ιταλία για αγορές. Έχει επίσης διευκολυνθεί η μετάβαση από και προς τα Ιωάννινα. Ακόμη - ιδιαίτερα το καλοκαίρι - πολλοί Ιταλοί και Γιαννιώτες μετακινούνται στις παραλίες της Ηγουμενίτσας.

Χάρτης: Ηγουμενίτσα
Καιρός: Ηγουμενίτσα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ηγουμενίτσα

Imagine – Discover – Enjoy
Σύβοτα, Ηγουμενίτσα, 46100, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
AQUARIUS TRAVEL
Δικηγορικό Γραφείο
Λαμπράκη Γρηγορίου 29, Ηγουμενίτσα, 46100, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΣΙΝΤΟΡΗΣ Γ. & Κ. & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής - Υποστηρικτική Ψυχοθεραπεία
Κύπρου 24, 2ος όροφος, Ηγουμενίτσα, 46100, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ηγουμενίτσα, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6