Ίλιον, νεώτερο και από τα… Νέα Λιόσια!

Το Ίλιον είναι προάστιο των Αθηνών που βρίσκεται Δυτικά της Αθήνας και μέχρι το 1994 ονομαζόταν Νέα Λιόσια. Κατά την απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 80.859 κατοίκους. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011, δεν έγινε στο Δήμο καμία μεταβολή.

Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το 1858, όπου αρχικά κατοικούσαν οι οικογένειες των εργατών του κτήματος Επταλόφου (γνωστότερο και ως Πύργος Βασιλίσσης), Βαυαροί αξιωματικοί, αυλικοί και εύποροι Αθηναίοι.  Στα επόμενα χρόνια, ο οικισμός μετονομάστηκε αρχικά σε Κάτω Λιόσια - για να ξεχωρίζει από τα Λιόσια (Παλαιά) - και αργότερα, κατά το τέλος του αιώνα, πήρε το όνομα Νέα Λιόσια. Τον Απρίλιο του 1963,  η Κοινότητα Νέων Λιοσίων έγινε Δήμος.

Σήμερα στο Δήμο Ιλίου έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές υποδομές, εκσυγχρονίστηκαν οι θεσμοί παροχής υπηρεσιών, υλοποιήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση, δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου και αναψυχής, οργανώθηκε δίκτυο κοινωνικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.

Χάρτης: Ίλιον

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ίλιον

Υλικά Μεταξοτυπίας - Μηχανήματα Μεταξοτυπίας - Ψηφιακές Εκτυ...
Ρήγα Φεραίου 38, Ίλιον, 13121, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
PRINTOP HELLAS - ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Ν. ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Καθαρισμοί Χαλιών - Φύλαξη Χαλιών – Επιτόπιοι Καθαρισμοί Σ...
Εκάβης 56, Ίλιον, 13122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CLEAN CARPET - ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ
Συνεργείο Αυτοκινήτων – Ανταλλακτικά – Αξεσουάρ – Φανοποιείο...
Μιχαήλ Ψελλού 5, Ίλιον, 13121, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
AUTO ΚΕΦΑΛΑΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ίλιον, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12