Ίλιον, νεώτερο και από τα… Νέα Λιόσια!

Το Ίλιον είναι προάστιο των Αθηνών που βρίσκεται Δυτικά της Αθήνας και μέχρι το 1994 ονομαζόταν Νέα Λιόσια. Κατά την απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 80.859 κατοίκους. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011, δεν έγινε στο Δήμο καμία μεταβολή.

Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το 1858, όπου αρχικά κατοικούσαν οι οικογένειες των εργατών του κτήματος Επταλόφου (γνωστότερο και ως Πύργος Βασιλίσσης), Βαυαροί αξιωματικοί, αυλικοί και εύποροι Αθηναίοι.  Στα επόμενα χρόνια, ο οικισμός μετονομάστηκε αρχικά σε Κάτω Λιόσια - για να ξεχωρίζει από τα Λιόσια (Παλαιά) - και αργότερα, κατά το τέλος του αιώνα, πήρε το όνομα Νέα Λιόσια. Τον Απρίλιο του 1963,  η Κοινότητα Νέων Λιοσίων έγινε Δήμος.

Σήμερα στο Δήμο Ιλίου έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές υποδομές, εκσυγχρονίστηκαν οι θεσμοί παροχής υπηρεσιών, υλοποιήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση, δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου και αναψυχής, οργανώθηκε δίκτυο κοινωνικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.

Χάρτης: Ίλιον
Καιρός: Ίλιον
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ίλιον

Honda - Mitsubishi Εξειδικευμένο Συνεργείο - Δισκόπλατο - Αε...
Λακωνίας 10, Ίλιον, 13121, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΜΠΟΛΗΣ - ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μηχανήματα & Εργαλεία Αλουμινίου Σιδήρου - Μεταχειρισμένα Μη...
Λ. Φυλής 155 Β, Ίλιον, 13122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΑΧΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - MAC - TECH
Ηλεκτρολογικό Υλικό - Διακόπτες - Λάμπες LED - Φωτισμός Εσωτ...
Φλέβας Ρουβικώνος 55, Ίλιον, 13122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
EPAPANTONIOU.GR – ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ Κ ΣΙΑ ΟΕ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ίλιον, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14