Καρπενήσι...ψηλά και υπέροχα!

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Το Καρπενήσι είναι  μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο, μέσω της γέφυρας της Επισκοπής.

Το Καρπενήσι, όπως και όλος ο νομός, βρίσκεται σε ορεινή περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με πλούσια βλάστηση.

Από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές, κατάγονταν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο ξακουστός κλεφταρματωλός Κατσαντώνης, συνώνυμο της παλικαριάς και της ανιδιοτέλειας, ο φιλικός και αγωνιστής του 1821 Θανάσης Καρπενησιώτης, ο λογοτέχνης Ζαχαρίας Παπαντωνίου, που έγραψε το αριστουργηματικό και διαχρονικό έργο ‘’Τα ψηλά βουνά’’, ο ακαδημαϊκός και πολιτικός Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο πολιτικός Παύλος Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι. Αυτή την περιοχή, που έπνεε τον αέρα της ελευθερίας, διάλεξαν για να στήσουν τα λημέρια τους και  να μεγαλουργήσουν ξακουστοί και γενναίοι άνδρες, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Βελουχιώτης.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων.  Στην πόλη λειτουργεί το «Μουσείο Καρπενησίου» ενώ στα γύρω χωριά υπάρχει πλήθος από λαογραφικά μουσεία.

Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου,  ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Ελλάδας, από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς (και όχι μόνο) προορισμούς.

Χάρτης: Καρπενήσι
Καιρός: Καρπενήσι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Καρπενήσι

Το Σωστό Σημείο για Τέλεια Διαμονή - 3 Αστέρων
1ο χλμ. Ε.Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου, Καρπενήσι, 36100, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
LECADIN HOTEL - ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.Ε.
Διαταραχές Λόγου Ομιλίας – Φωνής - Κατάποσης & Σίτισης - Ανα...
Παπαντωνίου Ζαχαρία 2, Καρπενήσι, 36100, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΣΙΤΣΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
 
Μοιράσου το:
       

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Καρπενήσι, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4