Κασσάνδρεια…και πρώην Βάλτα!

Η Κασσάνδρεια (και Κασσανδρεία) είναι κωμόπολη και έδρα του Δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής και αποτελεί ταυτόχρονα το οικονομικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Ο πληθυσμός της είναι 2.800 περίπου άνθρωποι με τα στοιχεία του 2001. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, το εμπόριο και τον τουρισμό. Στην περιοχή υπάρχει και ο υγροβιότοπος της Κύψας.

Η Κασσανδρεία έχει αρχαιότατη ιστορία. Έλαβε την ονομασία της από το βασιλιά Κάσσανδρο, ο οποίος είχε χτίσει πόλη με το όνομα Κασσάνδρα στον ισθμό της Κασσάνδρας. Το σημερινό χωριό ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και μέχρι τον 20ο αιώνα ονομαζόταν Βάλτα.

Στα νεότερα χρόνια αποτέλεσε έδρα Μητρόπολης και υποπροξενείων ευρωπαϊκών χωρών. Το 1821 έλαβε χώρα το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας.

Στα αξιοθέατα πρέπει να αναφερθεί το κτήριο του Δημαρχείου, που χρονολογείται από το 1926, καθώς επίσης και οι εκκλησίες του Γενεσίου της Θεοτόκου και του Αγίου Αθανασίου, αμφότερες του 1850. Υπάρχουν επίσης τα ξωκλήσια του Αγίου Ραφαήλ, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου.

Χάρτης: Κασσάνδρεια
Καιρός: Κασσάνδρεια
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κασσάνδρεια

Σχολή Καταδύσεων
Νέα Σκιώνη, Xenios Anastasia Resort & Spa, Κασσάνδρεια, 63085, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
DIVE GREECE
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Λογοθεραπείας
Πεζόδρομος, Κασσάνδρεια, 63077, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΟΛΓΑ
Σύμβουλος Επιχειρήσεων- Λογιστής – Φοροτεχνικά – Μισθοδοσίες...
Καλλιθέα, Κασσάνδρεια, 63077, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΟΤΤΑΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κασσάνδρεια, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4