Κατερίνη...στο φως και στη σκιά του Ολύμπου!

Η Κατερίνη είναι πόλη της Ελλάδας, βρίσκεται στην Μακεδονία και είναι πρωτεύουσα του νομού Πιερίας. Το ομώνυμο δημοτικό διαμέρισμα έχει 53.418 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001.  Βρίσκεται στο Πιερικό ύψωμα, ανάμεσα στα Πιέρια Όρη και στον Θερμαϊκό κόλπο, σε υψόμετρο 14-45 μ.  Απέχει 68 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί ευεργετικό για την ανάπτυξη της Κατερίνης τα τελευταία χρόνια.  Η Κατερίνη αποτελεί σπουδαίο συγκοινωνιακό κόμβο και τη διατρέχει σύγχρονος αυτοκινητόδρομος (Εθνική Οδός 1).

Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γιατί η Κατερίνη είναι πολύ κοντά στη θάλασσα (6 χλμ.), στον Όλυμπο και σε αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως η αρχαία πόλη του Δίου (5ος αιώνας π.Χ., 17 χλμ. μακριά) καθώς και στο βενετικό κάστρο του Πλαταμώνα.

Οι παραλίες του Κορινού, της Παραλίας, και της Ολυμπιακής Ακτής (ή Κατερινόσκαλας) είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αξιόλογο είναι το Δημοτικό πάρκο της Κατερίνης, αλλά και το Ποντιακό Μουσείο , όπου εκτίθενται κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.

32 χιλιόμετρα από την Κατερίνη  βρίσκεται η Σκοτίνα (τα γνωστά Μόρνα) - ένας ορεινός παραδοσιακός οικισμός, που βρίσκεται χτισμένος στις πλαγιές των Πιερίων και αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε.

Χάρτης: Κατερίνη
Καιρός: Κατερίνη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κατερίνη

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος - Μικροβιολογικό Εργαστήριο
Αβέρωφ Γ. 10, Κατερίνη, 60100, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
MEDICLAB - ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Σολωμού 4, Κατερίνη, 60100, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ DR
Συνέπεια – Ασφάλεια - Ταχύτητα 24 Ώρες Service
1η Πάροδος Ρήγα Φεραίου 16, Κατερίνη, 60100, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - TAXIKRISTALLINOS
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κατερίνη, ΠΙΕΡΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10