Κιλκίς...μικρό ίσως, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον!

Το Κιλκίς είναι όνομα πόλης και νομού της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Κιλκίς, πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, είναι μία αναπτυσσόμενη επαρχιακή πόλη με αξιοσημείωτη βιομηχανική πρόοδο. Το  2001 η πόλη είχε πληθυσμό 17.430 και ο Δήμος 24.812 κατοίκους. Οι κάτοικοι του Κιλκίς ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες η ίδρυση της Βιομηχανικής Περιοχής Σταυροχωρίου, προσήλκυσε αρκετούς νέους επιστήμονες και εργάτες στις βιομηχανικές της μονάδες.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Ρωμαϊκή αποικία, του 1ου αιώνα π.Χ. Κάλλικουμ (Callicum). (Callicum ή Καλλικώς ήταν το δερμάτινο κόσκινο με το οποίο συλλέγονταν ο χρυσός από τον ποταμό Εχέδωρο). Άλλωστε ο ποταμός πήρε την ονομασία "Γαλλικός" από τον οικισμό Καλλικό.  Σήμερα ο οικισμός Καλλίκουμ έχει ταυτιστεί με την Κολχίδα Κιλκίς, όπου υπάρχουν ρωμαϊκά και παλαιοχριστιανικά ερείπια οικισμού. Το Καλλίκουμ αποτελούσε επίσης σημαντικό σταθμό στη δημόσια Ρωμαϊκή όδο, που διέρχονταν την περιοχή.

Οι Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821 με αποτέλεσμα να δεχτούν τα Οθωμανικά αντίποινα, μετά την καταστολή των εξεγέρσεων στη Μακεδονία. Έτσι το Κιλκίς καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία στην περιοχή είναι αναρίθμητα!  Αξίζει να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου, την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, το  Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Γυναικόκαστρο, την Λίμνη Πικρολίμνη, την Λίμνη Δοϊράνη, το Βοτανικό κήπο Κιλκίς,  την Ποντοκερασιά, τον Ευρωπό, την Γουμένισσα! Και ακόμη, ένα πλήθος πολιτιστικών φορέων και αναλόγων εκδηλώσεων του Κιλκίς, ολοκληρώνουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη!

Χάρτης: Κιλκίς
Καιρός: Κιλκίς
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κιλκίς

Ιδιόκτητος Στόλος Φορτηγών για την Εκτέλεση των Εθνικών - Δι...
Λεοναρδοπούλου 6Β, Κιλκίς, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
INTERNATIONAL TRANSPORTS - MOUSTOPOULOS DAMIANOS
Γενικός Χειρουργός
Σπάρτης 1, Κιλκίς, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ MD MSC
Διαιτολογικό Κέντρο – Υπηρεσίες Διατροφής – Έλεγχος Σωματομε...
Βενιζέλου Ελ. 9, Κιλκίς, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
NUTRIXPERTS ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΚΕΡΑΤΣΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κιλκίς, ΚΙΛΚΙΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8