Κιλκίς...μικρό ίσως, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον!

Το Κιλκίς είναι όνομα πόλης και νομού της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Κιλκίς, πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, είναι μία αναπτυσσόμενη επαρχιακή πόλη με αξιοσημείωτη βιομηχανική πρόοδο. Το  2001 η πόλη είχε πληθυσμό 17.430 και ο Δήμος 24.812 κατοίκους. Οι κάτοικοι του Κιλκίς ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες η ίδρυση της Βιομηχανικής Περιοχής Σταυροχωρίου, προσήλκυσε αρκετούς νέους επιστήμονες και εργάτες στις βιομηχανικές της μονάδες.

Η πόλη πήρε το όνομά της από τη Ρωμαϊκή αποικία, του 1ου αιώνα π.Χ. Κάλλικουμ (Callicum). (Callicum ή Καλλικώς ήταν το δερμάτινο κόσκινο με το οποίο συλλέγονταν ο χρυσός από τον ποταμό Εχέδωρο). Άλλωστε ο ποταμός πήρε την ονομασία "Γαλλικός" από τον οικισμό Καλλικό.  Σήμερα ο οικισμός Καλλίκουμ έχει ταυτιστεί με την Κολχίδα Κιλκίς, όπου υπάρχουν ρωμαϊκά και παλαιοχριστιανικά ερείπια οικισμού. Το Καλλίκουμ αποτελούσε επίσης σημαντικό σταθμό στη δημόσια Ρωμαϊκή όδο, που διέρχονταν την περιοχή.

Οι Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821 με αποτέλεσμα να δεχτούν τα Οθωμανικά αντίποινα, μετά την καταστολή των εξεγέρσεων στη Μακεδονία. Έτσι το Κιλκίς καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία στην περιοχή είναι αναρίθμητα!  Αξίζει να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου, την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, το  Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Γυναικόκαστρο, την Λίμνη Πικρολίμνη, την Λίμνη Δοϊράνη, το Βοτανικό κήπο Κιλκίς,  την Ποντοκερασιά, τον Ευρωπό, την Γουμένισσα! Και ακόμη, ένα πλήθος πολιτιστικών φορέων και αναλόγων εκδηλώσεων του Κιλκίς, ολοκληρώνουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη!

Χάρτης: Κιλκίς
Καιρός: Κιλκίς
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κιλκίς

Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος - Ενδοσκοπήσεις Πεπτικού - Γασ...
Παναγιώτου Νικολάου 4, Κιλκίς, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Βιομηχανία Τεντών & Χονδρική Λιανική
26ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, Κιλκίς - Βιομηχανική Περιοχή, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
MULTIPLAST - ΑΦΟΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Α.Β.Ε.Ε.
Ηλεκτρολόγος - Eco Νομικές & Eco Λογικές Λύσεις για το Χώρο ...
21ης Ιουνίου 196, Κιλκίς, 61100, ΚΙΛΚΙΣ
Κατηγορίες:
ECO-LYSIS
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κιλκίς, ΚΙΛΚΙΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9