Κόνιτσα….η πύλη για την Πίνδο!

Η Κόνιτσα (ή Κόνιτα στα βλάχικα) είναι κωμόπολη της Ηπείρου 70 χιλιόμετρα βορείως των Ιωαννίνων και κοντά στα Αλβανικά σύνορα. Απλώνεται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου, με θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας, όπου ο ποταμός Αώος συναντιέται με τον ποταμό Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Ο κάμπος καλλιεργείται συστηματικά από ντόπιους αγρότες.

Η Κόνιτσα είναι περιφερειακό κέντρο για πολλά μικρά χωριά της Πίνδου, ενώ διαθέτει αγορά, σχολεία και κέντρο υγείας. Αποτελεί καλό σημείο αφετηρίας για τους τουρίστες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα βουνά της Πίνδου, ή που θέλουν να κάνουν δραστηριότητες βουνού γενικά.

Άλλες περιοχές ενδιαφέροντος εκεί κοντά είναι: Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου που περιλαμβάνει και την εντυπωσιακή Χαράδρα του Βίκου, την Χαράδρα του Αώου και τα όρη της Τύμφης. Ακόμη το όρος Σμόλικας (2637 μέτρα υψόμετρο), με την δεύτερη υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, τα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων και του Αμαράντου, τα χωριά των Ζαγορίων και του Πωγωνίου κ.ά.

Το κοντινότερο μεγάλο αστικό κέντρο για την Κόνιτσα, είναι τα Ιωάννινα.

Χάρτης: Κόνιτσα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κόνιτσα

Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. Msc Σχεδ...
Ζυγομάλη Περικλή 6, Ιωάννινα, 45332, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΒΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - TERRAIN METRICS
Μαιευτήρες - Γυναικολόγοι
Μιχαήλ Αγγέλου 53, Ιωάννινα, 45333, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΤΣΑΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Πολιτικός Μηχανικός M.Sc. - Ενεργειακός Επιθεωρητής
Κωλέττη 3, Ιωάννινα, 45444, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΘΑΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - SYNERGON IOANNINA
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κόνιτσα, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σελίδα:
1 2