Κόρινθος... η απλησίαστη του Χθες!

Η Κόρινθος είναι πόλη και σημαντικός λιμένας της Πελοποννήσου. Αποτελεί την έδρα του ομώνυμου Δήμου, είναι πρωτεύουσα του νομού Κορινθίας και η μεγαλύτερη πόλη του νομού με 29.787 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001 (36.555 ολόκληρος ο Δήμος). Η πόλη περιστοιχίζεται από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Λεχαίου, Ισθμίων, Κεχραιών και τις περιοχές Εξαμιλίων και Αρχαίας Κορίνθου και περιβάλλεται από το βουνό Όνεια και Ακροκόρινθο, όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν η αρχαία πόλη της Κορίνθου.

Η Κόρινθος, στο νότιο ανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, η πατρίδα του Σίσυφου και του ήρωα Βελλερεφόντη, ήταν μία από τις αρχαιότερες Ελληνικές πόλεις και ανάμεσα στις πιο σπουδαίες. Με την καίρια στρατηγική της θέση στον Ισθμό, έλεγχε την επικοινωνία της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ήταν η θέση αυτή που την έκανε την πλουσιότερη εμπορική πόλη της αρχαίας Ελλάδος.Ταυτισμένη με την Ομηρική πόλη Εφύρα, η Κόρινθος ήταν ο εφευρέτης και κύριος κατασκευαστής εμπορικών και πολεμικών πλοίων, απέκτησε δε μεγάλη δύναμη δημιουργώντας πολλές αποικίες, μεταξύ αυτών τις Συρακούσες. Υπό την ηγεμονία του Περίανδρου, ο οποίος και κατασκεύασε την Δίολκο, η Κόρινθος έφθασε στο ανώτατο σημείο της ακμής της. Γνωστή και η φράση «ου παντός πλείν εις Κόρινθον».   Η σύγχρονη πόλη, όπως ανοικοδομήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, διαθέτει άριστη ρυμοτομία με κάθετες οδούς, που όλες οδηγούν προς τη θάλασσα.

Πολιούχος Άγιος είναι ο Απόστολος Παύλος. Ο ομώνυμος μητροπολιτικός ναός, δεσπόζει μέσα σ' έναν πανέμορφο κατάφυτο προαύλιο χώρο, στο κέντρο της πόλης. Το κέντρο της Κορίνθου είναι σε μεγάλο βαθμό πεζοδρομημένο και σε αυτό συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός των εμπορικών καταστημάτων. Η κεντρική λεωφόρος - Εθνικής Αντιστάσεως - οδηγεί στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, με το άγαλμα του φτερωτού Πηγάσου, συμβόλου της πόλης, Σημείο αναφοράς αποτελεί η παραλία "Καλάμια", με μια άριστα οργανωμένη παραλία, που βραβεύεται συνεχώς με γαλάζια σημαία.

Χάρτης: Κόρινθος
Καιρός: Κόρινθος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κόρινθος

Λογιστικό Γραφείο
Ερμού 39, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
TRIANGLE - ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΘΑΝΟΣ
Απεντομώσεις - Μυοκτονίες σε Σπίτια & Εποχικούς Χώρους
Ατταλείας 12, Κόρινθος, 20100, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
APENTOMOSICLEAN.GR - ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κέντρο Αισθητικής – Μεσοθεραπεία - Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου...
Κολιάτσου 40, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κατηγορίες:
STELLA'S BEAUTIQUE
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κόρινθος, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10