Κορωπί… από την θάλασσα μέχρι τον αέρα!

Το Κορωπί είναι πόλη της Ανατολικής Αττικής στα Μεσόγεια και έδρα του δήμου Κρωπίας. Είναι από τις περιοχές, μαζί με την Κερατέα και το Μαρκόπουλο, με τη μεγαλύτερη ζήτηση για μόνιμη κατοικία. Στα όρια του δήμου υπάγεται και η παράκτια συνοικία της Αγίας Μαρίνας. Επικοινωνεί με την Αθήνα μέσω των νοτίων προαστίων, από τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και επίσης βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό και προαστιακού «Κορωπί», την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο των Σπάτων.

Το 1847, η έδρα του δήμου μετατίθεται από το χωριό Κορωπί στο χωριό Μαρκόπουλο, καθώς κρίνεται καταλληλότερο λόγω της καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης εκείνη την εποχή. Ο Δήμος Κρωπίας περιλαμβάνει πλέον ολόκληρη τη Μεσογαία, μετά από προσαρτήσεις νέων οικισμών (Πικέρμι, Άγιος Σπυρίδων κ.α.)

Από το 1912 το Κορωπί αποτέλεσε έδρα της νεοσύστατης κοινότητας Κορωπίου. Το 1946 η κοινότητα Κορωπίου αναγνωρίστηκε σε δήμο, ο οποίος ονομάστηκε δήμος Κρωπίας. Ο δήμος διατηρήθηκε αμετάβλητος με την διοικητική διαίρεση του 1997 ενώ θα διατηρηθεί αμετάβλητος και μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης την 1η Ιανουαρίου του 2010.

Χάρτης: Κορωπί
Καιρός: Κορωπί
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κορωπί

Καθαρισμός Καθαρισμοί Γραφείου – Γραφείων - Συνεργείο Καθαρι...
Τιμίου Σταυρού 25, Κορωπί, 19400, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Κοντά σας από το 1966 - Μπαταρίες - Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συ...
28ο χλμ. Λεωφόρου Λαυρίου, Κορωπί, 19400, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
SMART BATTERY - ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ε.Π.Ε.
Δομικά Υλικά - Μονωτικά Υλικά - Στεγανωτικά Υλικά - Είδη Θέρ...
Βασιλέως Κων/νου 2, Κορωπί, 19400, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΜΗΣΗ ΜΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κορωπί, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12