Κως… το νησί του Ιπποκράτη!

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, είναι νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό 30.947 κατοίκους  σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και είναι το τρίτο σε έκταση μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Κως, όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Η Κως είναι ένα πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Η σημερινή Κως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί, με πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ και ψυχαγωγίας. Στην Κω γεννήθηκε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης (460-357 π.Χ.), μετά το θάνατο του οποίου καθιερώθηκε στο νησί το Ασκληπιείο.

Στα ερείπια της αρχαίας πόλης υπάρχουν τμήματα της Αρχαίας Αγοράς (4ου - 3ου αι. π.Χ.), η Μεγάλη Στοά (Καμάρα του Φόρου) και άλλες μικρότερες στοές με ιερά αφιερωμένα στο Διόνυσο, την Αφροδίτη και τον Ηρακλή. Στο εσωτερικό της πόλης το Ωδείο (3ου αι. π.Χ.) καλά διατηρημένο με 12 κερκίδες και θολωτές στοές, η Κάζα Ρομάνα αναστηλωμένο ρωμαϊκό αρχοντικό με θαυμάσια μωσαϊκά. Επίσης το Ξυστό (μέρος του Γυμναστηρίου) (2ου αι. π.Χ.) με δεκαέξι αναστηλωμένες κολώνες από τις εβδομήντα που το αποτελούσαν συνολικά.

Το Αρχαιολογικό μουσείο φιλοξενεί ευρήματα προϊστορικά, γλυπτά ελληνιστικά και κλασικά, μικρά αγάλματα της Αφροδίτης, του Έρωτα, της Δήμητρας, του Ιπποκράτη, επιγραφές και ψηφιδωτά με παραστάσεις και αρχιτεκτονικά μαρμάρινα μέρη ναών και κτιρίων.

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη είναι ένα τεράστιο δέντρο με περίμετρο κορμού 12 μέτρα. Πιστεύεται ότι φυτεύτηκε από τον Ιπποκράτη πριν 2400 χρόνια περίπου και ότι κάτω από τη σκιά του, δίδαξε ο Ιπποκράτης την Ιατρική στους μαθητές του. Μια γέφυρα συνδέει το σημείο, όπου βρίσκεται ο πλάτανος, με το Κάστρο των Ιπποτών,το οποίο αποτελεί το επιβλητικότερο μνημείο της Ενετοκρατίας.

Το Ασκληπιείο της Κω είναι το πιο συγκλονιστικό σημείο της Κω και άρχιζε να χτίζεται τον 4ο αι. π.Χ. Βρίσκεται μέσα σε άλσος με κυπαρίσσια και επρόκειτο για το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας. Από το ναό του Ασκληπιού σώζονται μόνο τα θεμέλια και λίγες κολώνες, ενώ κολώνες σώζονται και από τη στοά που φέρεται ότι στέγαζε την Ιατρική Σχολή του Ιπποκράτη.

Χάρτης: Κως

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κως

Υπηρεσίες Επαγγελματικών Καθαρισμών & Γυάλισμα Μαρμάρων – Κα...
Μαρμαρωτό, Κως, 85300, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Κατηγορίες:
MR CLEAN ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Πάσης Φύσεως Λογιστικές Υπηρεσίες για Εταιρείες & Φυσικά Πρό...
Ασκληπειού 2, Κως, 85300, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Κατηγορίες:
ΠΕΡΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Κτηνιατρικό Κέντρο Κω - Κτηνιατρική Σιγουριά 24 Ώρες το 24ωρ...
Γαλλίας 4 & Τσαλδάρη Παναγή, Κως, 85300, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
Κατηγορίες:
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Ι. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Γ.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κως, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7