Κοζάνη...η αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας!

Η Κοζάνη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του ομώνυμου νομού. Έχει 38.591 κατοίκους, ενώ ο Καποδιστριακός Δήμος έχει 49.812 κατοίκους (απογραφή 2001).

Στην Κοζάνη βρίσκεται η βάση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) της ίδιας περιφέρειας.  Οικονομικό, διοικητικό και συγκοινωνιακό κέντρο του νομού, η πόλη της Κοζάνης είναι χτισμένη σε οροπέδιο, ανάμεσα στις οροσειρές του Βερμίου, του Μπούρινου και των Πιερίων, σε υψόμετρο 720 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, ο Αλιάκμονας και η κοιλάδα του, ο ορυκτός πλούτος και  οι ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι, είναι τα χαρακτηριστικά του νομού. Επισκεφθείτε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς και το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κοντά στο χωριό Χρώμιο. 

Όμως η Κοζάνη δεν τελειώνει εδώ! Το χωριό Αιανή θα σας εντυπωσιάσει για τον αρχαιολογικό του χώρο. Παρακολουθείστε επίσης στην Αιανή την Πρωτοχρονιά, την παραδοσιακή εκδήλωση με ομοίωμα καμήλας. Πάνω από τον ποταμό Αλιάκμονα βρίσκεται η μονή της Ζαβόρδας. Το χωριό της Ακρινής είναι γνωστό στους ορειβάτες και τους σπηλαιολόγους, για το σπήλαιο Σκοτεινό. Παραδοσιακό χρώμα έχει η κωμόπολη του Βελβεντού χτισμένη στην κατάφυτη από ροδακινιές και μηλιές κοιλάδα του Αλιάκμονα, ενώ στα πόδια της απλώνεται η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.  

Επισκεφθείτε τα παλαιά σπίτια στο ορεινό χωριό της Πίνδου, Πεντάλοφος, τα ίχνη αρχαίου οικισμού και την περιοχή που βρέθηκαν σκελετοί προϊστορικών ζώων, μαμούθ και ελεφάντων, καθώς και το Μικρό Μουσείο όπου εκτίθενται οστά προϊστορικού ελέφαντα στον οικισμό του Περδίκκα. Αν βρεθείτε στην Κοζάνη αγοράστε κρασί, γουναρικά, υφαντά, ροδάκινα, μήλα. Δοκιμάστε ντόπιες πίτες, "γιαπράκια", "τουκαλάκια" και "μπουμπάρι".

Χάρτης: Κοζάνη

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κοζάνη

Πρότυπο Παθολογικό Ιατρείο
Βενιζέλου Ελ. 2, Κοζάνη, 50132, ΚΟΖΑΝΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΥΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ι. ΔΗΜΗΤΡΑ
Εφαρμογές σε Θέματα Παρασίτων
11ης Οκτωβρίου 21, Κοζάνη, 50100, ΚΟΖΑΝΗΣ
Κατηγορίες:
BIONET ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ
Ειδικός Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος - Fellow Of Th...
Μελά Παύλου 10, Κοζάνη, 50131, ΚΟΖΑΝΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΟΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κοζάνη, ΚΟΖΑΝΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10