Κρανίδι…πετρώδες, αλλά φιλόξενο!

Το Κρανίδι είναι κωμόπολη του Νομού Αργολίδας και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός του είναι 4.312 κάτοικοι και απέχει από την Αθήνα περίπου 180 χλμ. Μέσω θαλάσσης επικοινωνεί με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, μέσω των λιμανιών της Ερμιόνης και του Πόρτο Χελίου.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το σύγχρονο όνομά του προέρχεται από το κραναός που σημαίνει τραχύς και θεωρείται δηλωτικό της περιοχής. Το Κρανίδι αποτελεί έδρα του Δήμου Ερμιονίδας.  Το Κρανίδι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, στους λόφους της Αγίας Άννας και της Μπαρδούνιας.  Σε ολόκληρη την περιοχή της Ερμιονίδας υπάρχουν πανέμορφες δαντελωτές ακρογιαλιές.

Κατά την παράδοση, στην περιοχή υπήρχαν 4 οικισμοί προστατευμένοι από τη θάλασσα, λόγω του φόβου των πειρατών: Ο Άη Γιάννης, η Μιλίνδρα, τα Βίλια και οι Μπιές οι οποίοι και αποτέλεσαν τα κύτταρα για την πόλη του Κρανιδίου.

Το Κρανίδι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821. Πιθανότατα η κήρυξη της Επανάστασης στο Κρανίδι έγινε στις 27 Μαρτίου 1821, την ίδια ημέρα που κηρύχθηκε και στις Σπέτσες.

Χάρτης: Κρανίδι
Καιρός: Κρανίδι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κρανίδι

Μελέτες - Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Τοπογραφία & Γεωδαισία
Αγίων Αναργύρων 25, Κρανίδι, 21300, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΕΤΡΗΣΗ Ε.Π.Ε. & Α-ΔΟΜΗΣΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
Τεχνικό Γραφείο Μελετών - Αγρονόμοι - Τοπογράφοι - Μηχανικοί...
Παντανάσσης, Κρανίδι, 21300, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΧΟΝΤΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος - Ειδικός Ογκολόγος - Διδά...
Κρανίδι, Κρανίδι, 21300, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΝΑΚΑΧΤΣΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ DR.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κρανίδι, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4