Κρυονέρι… όνομα και πράμα!

Το Κρυονέρι αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο βόρειο προάστιο των Αθηνών, που διοικητικά υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Η περιοχή εντοπίζεται στις ανατολικές υπώρειες της Πάρνηθος, σε έκταση του ευρύτερου βασιλικού κτήματος του Τατοΐου.  Η ιστορία του σύγχρονου οικισμού του Κρυονερίου ξεκινάει το 1923 μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

Το 1947 η περιοχή αναγνωρίζεται ως Κοινότητα Κρυονερίου της Ανατολικής Αττικής και έκτοτε διανύει μια πορεία έως το τέλος του 20ου αιώνα, οπότε και εφάπτεται σταδιακά του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.

Στο Κρυονέρι διαμένουν σύμφωνα με την απογραφή του 2001 περίπου 2.721 κάτοικοι. Τα διοικητικά όρια της σύγχρονης κοινότητας εκτείνονται από τις δροσερές πηγές του Κηφισού, μέχρι τις δασόφυτες εκτάσεις της Πάρνηθας και τα διόδια των Αφιδνών.

Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής συγκαταλέγεται η βιοποικιλότητα με υπεραιωνόβια δένδρα και πλούσια πανίδα.  Η ονομασία "Κρυονέρι" προέρχεται από τα συνθετικά "κρύο" και "νερό" και δικαιολογείται από τα δροσερά νερά που αναβλύζουν από την Πάρνηθα, κατά μήκος του Κηφισού ποταμού.

Χάρτης: Κρυονέρι
Καιρός: Κρυονέρι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κρυονέρι

Φανοποιία - Βαφές - Καλύμπρα - Service - Ανταλλακτικά - Εμπο...
Ασκληπιού 2Α, Κρυονέρι, 14568, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ZERRAL AUTOMOBILES
Φυσικοθεραπευτήριο
Λ. Κρυονερίου 31, Κρυονέρι, 14568, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΩΤΙΔΗ ΣΟΦΙΑ
Γαστρεντερολόγος - Ενδοσκόπος
Διονύσου 4, Πλατεία Κένεντυ, Χαλάνδρι, 15234, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΡΟΥΣΗΣ ΙΓΙΑΝΤ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κρυονέρι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10