Λευκάδα... το σμαράγδι του Ιονίου!

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Παξοί, αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.  Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 22.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001. 

 Βάσει του σχεδίου Καποδίστριας, η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι, (γνωστά και ως Πριγκιποννήσια), αποτελούσε το νομό Λευκάδος με έδρα την πόλη της Λευκάδος. Από το 2011 όμως, οπότε και εισήχθηκε στο πρόγραμμα Καλλικράτης, η Λευκάδα, μαζί με τα προαναφερθέντα νησιά, αποτελεί πλέον δήμο με έδρα και πάλι την πόλη της Λευκάδος.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά με εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις οποίες τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου),  η Λευκάδα συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα, μήκους περίπου 20 μέτρων. Μαζί με την Εύβοια, είναι τα δυο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα, στα οποία  η πρόσβαση γίνεται οδικώς.

Κατά μήκος των Λευκαδίτικων ακτών βρίσκονται δεκάδες μαγευτικές παραλίες, αλλά ειδικότερα στην δυτική πλευρά του νησιού, με θέα το Ιόνιο πέλαγος, βρίσκονται οι πιο γνωστές, όπως τα Πευκούλια, οι Εγκρεμνοί, το Κάθισμα και φυσικά το πασίγνωστο Πόρτο Κατσίκι.

Το 1963 ήταν που ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το Σκορπιό, μια μικρή νησίδα που βρίσκεται απέναντι απ' τις ανατολικές ακτές της Λευκάδας και πιο συγκεκριμένα στο κοσμοπολιτικό Νυδρί, το οποίο απέκτησε, έκτοτε, παγκόσμια φήμη, φιλοξενώντας κατά καιρούς πλήθος επισκεπτών, αλλά και προσωπικοτήτων  από όλη την υφήλιο.

Χάρτης: Λευκάδα
Καιρός: Λευκάδα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Λευκάδα

Γυναικολόγος Μαιευτήρας - Χειρουργός
Πεφανερωμένης & Ρήγα Φεραίου 1, Λευκάδα, 31100, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΣΙΟΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
Φωτογραφίες & Βίντεο – Γάμου - Βάφτισης
Ηρ. Πολυτεχνείου, Λευκάδα, 31100, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κατηγορίες:
STUDIO FLASH - ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια
Ηρώων Πολυτεχνείου 9, άνωθεν σούπερ μάρκετ Βλάχος, Λευκάδα, 31100, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Λευκάδα, ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6