Λιτόχωρο… αφετηρία για τον ΄Ολυμπο!

Το Λιτόχωρο είναι κωμόπολη-δήμος που βρίσκεται στο νότιο μέρος του Νομού Πιερίας. Το Λιτόχωρο είναι διάσημο για την τοποθεσία του στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας. Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για το Λιτόχωρο είναι όταν ο Άγιος Διονύσιος επισκέφθηκε την περιοχή.

Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν την αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Έχει πληθυσμό περίπου 7.000 κατοίκους. Στα βορειοδυτικά του Λιτοχώρου βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.

Ανατολικά της κωμόπολης του Λιτοχώρου βρίσκεται η περιοχή Πλάκα, γνωστή στην Πιερία ως Πλάκα Λιτοχώρου. Η περιοχή εκτείνεται από τη Λεπτοκαρυά μέχρι το λιμάνι της Γρίτσας.

Η παραλία της Πλάκας αριθμεί πληθώρα ξενοδοχείων, εστιατορίων, τουριστικών κάμπινγκ και νυχτερινών κέντρων, καθώς αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς κατοίκους των νομών Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου από τη Θεσσαλονίκη προς το Λιτόχωρο και αντίστροφα.

Στο Λιτόχωρο, από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις είναι η Ναυτική Εβδομάδα, κάθε δύο χρόνια στο πάρκο του Λιτοχώρου. Λειτουργεί επίσης από το 2002 Ναυτικό Μουσείο, το οποίο αναφέρεται στην ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου και ευρύτερα στην Εμπορική Ναυτιλία, με πλούτο εκθεμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Υπάρχουν όμως και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων με θρησκευτικό, αθλητικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Τον Ιούλιο 1999 εγκαινιάσθηκε στο Λιτόχωρο το πρώτο διεθνές πολιτιστικό κέντρο με σκοπό την προβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χάρτης: Λιτόχωρο

Ειδικές Καταχωρίσεις : Λιτόχωρο

Εταιρεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων – Μακροχρόνιες Μισθώσεις
Λιτόχωρο, Λιτόχωρο, 60200, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
DRIVE RENT A CAR
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων
Πάροδος 25ης Μαρτίου 3, Λιτόχωρο, 60200, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΜΠΙΣΙΟΣ Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Ειδική Ορθοδοντικός - Ορθοδοντική Παιδιών - Εφήβων - Ενηλίκω...
Πύδνας 4, Λιτόχωρο, 60200, ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατηγορίες:
OPTIMUM ORTHODONTICS DR. ΓΙΔΑΡΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ DDS PhD
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Λιτόχωρο, ΠΙΕΡΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3