Μαρούσι...ή και Αμαρούσιον επίσης!

Το Μαρούσι είναι το μητροπολιτικό κέντρο του βορειοανατολικού λεκανοπεδίου και σημαντικός επιχειρηματικός κόμβος της Αττικής. Επιπλέον, διαθέτει πλούσια παράδοση στην αγγειοπλαστική και στην κεραμική.

Τα διοικητικά όρια του δήμου καταλαμβάνουν έκταση 13.000 περίπου στρεμμάτων και απλώνονται από τα Τουρκοβούνια μέχρι τις παρυφές του Πεντελικού στο Δάσος Συγγρού και αποτελούν  έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου του συγκροτήματος. Το Μαρούσι αναγνωρίζεται ως κοινότητα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία το 1925 και προάγεται σε δήμο το 1943 συγκεντρώνοντας 10.000 κατοίκους, ενώ σήμερα ξεπερνά τους 70.000.

Τo Μαρούσι (ή Αμαρούσιο) αποτελούσε στην αρχαιότητα το Άθμονο, έναν εκ των δώδεκα δήμων που είχε ιδρύσει ο βασιλιάς Κέκροπας για να προστατέψει την Αθήνα απο τις επιδρομές των βαρβάρων.

Με το όνομά του το Μαρούσι  τιμά την Αμαρυσία Αρτέμιδα, μπροστά στο ιερό της οποίας διοργανώνονταν κατά την αρχαιότητα τα Αμαρύσια, περιφερειακοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πολιτιστική παράδοση της πόλης συνεχίστηκε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 και τη νίκη του Μαρουσιώτη κανατά Σπύρου Λούη, αλλά και τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο Αθλητικό Ολυμπιακό Κέντρο των Αθηνών.

Χάρτης: Μαρούσι
Καιρός: Μαρούσι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Μαρούσι

MSc. Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Κάτοχος Άδειας Άσ...
Όθωνος 4 & Μιλτιάδου, Πλησίον ΗΣΑΠ, Μαρούσι, 15122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΗΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΑ
Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Επιμελητής Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινική...
Ερυθρού Σταυρού 5, 5ος όροφος έναντι Υγεία, Μαρούσι, 15123, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ MD MSC
Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Laser - Παθήσεις Βυθού
Σωρού 3-5, Μαρούσι, 15125, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΕΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Μαρούσι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15