Νέα Ερυθραία… στην ανάμνηση μιας πατρίδας!

Η Νέα Ερυθραία αποτελεί βόρειο προάστιο του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών και πέρασμα από τα λεγόμενα βόρεια προάστια, στη βόρεια περιφέρεια πρωτευούσης.

Το άλλοτε χωριό της κοινότητας της Κηφισιάς, της επαρχίας Αττικής, σήμερα έχει αναδειχθεί σε πόλη προνομιούχων και η αξία της γης κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της Κηφισιάς!

Οι πρώτοι εποικιστές της περιοχής ήταν πρόσφυγες από την Ερυθραία της Ιωνίας στη Μικρά Ασία το 1923, που αρχικά υπαγόταν στη κοινότητα Κηφισιάς. Από 1/1/2011 η Νέα Ερυθραία είναι πλέον Δημοτική Ενότητα του Καλλικράτειου Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά σύντομα η περιοχή ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ στη γνωστή συνοικία Καστρί διέμενε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η οικία του οποίου έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος ιστορικής σημασίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα ο δήμος της Νέας Ερυθραίας εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από το σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς, ενώ μελετάται υπόγεια επέκταση του ηλεκτρικού με σταθμούς στη "Νέα Ερυθραία", στο "Καστρί", "Άνοιξη", "Βαρυμπόμπη" και "Άγιο Στέφανο".

Χάρτης: Νέα Ερυθραία
Καιρός: Νέα Ερυθραία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέα Ερυθραία

Για τους Λάτρεις της Θάλασσας - της Ελεύθερης-Αυτόνομης Κατά...
Τατοΐου 162, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΛΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος
Ανακρέοντος 8, 2ος όροφος, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΩΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Τυπογραφείο - Γραφικές Τέχνες - Φωτοτυπίες - Σφραγίδες Αυθημ...
Διάκου Αθανασίου 22, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
XIMOSPRINT - ΧΙΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ & ΧΙΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέα Ερυθραία, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11