Νέα Ερυθραία… στην ανάμνηση μιας πατρίδας!

Η Νέα Ερυθραία αποτελεί βόρειο προάστιο του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών και πέρασμα από τα λεγόμενα βόρεια προάστια, στη βόρεια περιφέρεια πρωτευούσης.

Το άλλοτε χωριό της κοινότητας της Κηφισιάς, της επαρχίας Αττικής, σήμερα έχει αναδειχθεί σε πόλη προνομιούχων και η αξία της γης κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της Κηφισιάς!

Οι πρώτοι εποικιστές της περιοχής ήταν πρόσφυγες από την Ερυθραία της Ιωνίας στη Μικρά Ασία το 1923, που αρχικά υπαγόταν στη κοινότητα Κηφισιάς. Από 1/1/2011 η Νέα Ερυθραία είναι πλέον Δημοτική Ενότητα του Καλλικράτειου Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά σύντομα η περιοχή ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ στη γνωστή συνοικία Καστρί διέμενε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η οικία του οποίου έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος ιστορικής σημασίας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα ο δήμος της Νέας Ερυθραίας εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από το σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς, ενώ μελετάται υπόγεια επέκταση του ηλεκτρικού με σταθμούς στη "Νέα Ερυθραία", στο "Καστρί", "Άνοιξη", "Βαρυμπόμπη" και "Άγιο Στέφανο".

Χάρτης: Νέα Ερυθραία
Καιρός: Νέα Ερυθραία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέα Ερυθραία

Μαιευτήρ Χειρουργός Γυναικολόγος
Ανακρέοντος 8, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ανταλλακτικά – Επισκευή Πλυντηρίου – Ηλεκτρικής Σκούπας - Σ...
Πρωτομαγιάς 8, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ SERVICE
Ταμπέλες & Επιγραφές Φωτεινές – Ηλεκτρονικές Led
Βάρναλη Κώστα 70 & Μιλήτου 10, Νέα Ερυθραία, 14671, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
GRAFICS - ΚΟΥΘΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέα Ερυθραία, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12