Νεάπολις…ότι νέο και παλαιό!

Ο Δήμος Νεαπόλεως είναι ένας περιφερειακός δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Εκτείνεται στη βορειοδυτική πλευρά της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης ,συνορεύει με τους Δήμους Πολίχνης, Αμπελοκήπων, Συκεών και Θεσσαλονίκης και υποδιαιρείται σε 8 τοπικά διαμερίσματα: Νεάπολης, Πυροπαθών, Κάτω Αναγεννήσεως, Άνω Αναγεννήσεως, Κουντουριώτη, Τρωάδος, Ρήγα Φεραίου, Υδραγωγείου, Αξιού, Κολοκοτρώνη, Νέα Βάρνα και Τυρολόη.

Με πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2001 τα  30.279 άτομα , η Νεάπολη αποτελεί τον πιο πυκνοκατοικημένο δήμο στην Ευρώπη.

Μετά την Καταστροφή του 1922,  Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Νέβσεχιρ της Καππαδοκίας (ελληνική ονομασία Νεάπολη) εγκαταστάθηκαν στην δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, στους λόφους λίγο έξω από τα όρια των βυζαντινών τειχών και έδωσαν στη νέα τους πατρίδα το όνομα της παλαιάς: Νεάπολη. Η συνεχής ροή μεταναστευτικών κυμάτων μετέτρεψε την Νεάπολη από οικισμό προσφυγικών παραπηγμάτων, αρχικά σε Κοινότητα και μετά, το 1946, σε Δήμο.

Στη Νεάπολη πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού η Βαλκανική Πλατεία, η πιο σημαντική σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεάπολης, μια γιορτή του Πολιτισμού με συμμετοχές από όλες τις χώρες της Βαλκανικής, που καθιερώθηκε πλέον σαν θεσμός. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσέγγιση των λαών της Βαλκανικής μέσω της κουλτούρας τους έτσι, ώστε να προωθηθεί η ιδέα της ειρήνης στον ευαίσθητο αυτό χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής που προσανατολίζονται σ' ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, επιδείξεις γαστρονομίας και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.  Στο πλαίσιο της Βαλκανικής Πλατείας πραγματοποιούνται επίσης εκδηλώσεις και σε άλλους δήμους, καθώς και η Έκθεση Προϊόντων Χειρός με συμμετοχές Βαλκανίων επιχειρηματιών.

Χάρτης: Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Καιρός: Νεάπολη Θεσσαλονίκης
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Οίκος Τελετών από το 1968
Νεοχωρίου 6, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, 56727, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΟΙΚΟΣ ΤΕΛΕΤΩΝ ΜΠΑΛΤΑ - ΝΤΑΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
Παιδοψυχολόγος - Ψυχολόγος Παιδιών Ενηλίκων Λογοθεραπεία – Ε...
Καραμανλή Κωνσταντίνου 27, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, 56727, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΚΑΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
Γραφεία Τελετών 30 Ετών Εμπειρία Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Λαγκαδά 104, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, 56727, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8