Νέο Ψυχικό… αλλά πάντα Ψυχικό!

To Νέο Ψυχικό αποτελεί εύρωστο συνοικισμό των βορείων προαστίων. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, μαζί με τα όμορα προάστια του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης. 

Κατά μία εκδοχή εκεί άφησε την τελευταία του πνοή ο μαραθωνομάχος Φειδιππίδης, που ήρθε τρέχοντας να αναγγείλει τη μεγάλη νίκη των Αθηναίων επί των Περσών. Όταν έφτασε είπε το περίφημο "Νενικήκαμεν" και ξεψύχησε (εξ ού και η ονομασία Ψυχικό). Μια δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως η Αγία Φιλοθέη που κατείχε εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής κατά τον 16ο αιώνα, άνοιξε πηγάδι για να ξεδιψούν οι διαβάτες και οι αγρότες, πράξη που στάθηκε σαν πραγματικό «ψυχικό» εκ μέρους της!

Πρόκειται για μια μικρή συνοικία που αναπτύχθηκε γύρω από την τότε μικρή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Οι πρώτες κατοικίες οικοδομούνται από εύπορους Αθηναίους που μετακινούνται προς τα ανατολικά των Αθηνών, έπειτα από το πληθυσμιακό κύμα που δέχεται η Αθήνα και ο Πειραιάς κατά τη μικρασιατική καταστροφή το 1923. Το 1946 αναγνωρίζεται ως αυτόνομη Κοινότητα Νέου Ψυχικού ενώ το1982 συμπληρώνει 10.000 κατοίκους και αναγνωρίζεται ως Δήμος.

Το προάστιο του Νέου Ψυχικού περιβάλλεται από τις δύο κομβικές λεωφόρους που ενώνουν την Αθήνα με τη βόρεια και την Ανατολική Αττική, τη Λεωφόρο Κηφισίας και Μεσογείων. Προβλέπεται ωστόσο από το 2013 να εξυπηρετείται και από τη νέα γραμμή 4 του Μετρό και το Σταθμό του Φάρου.

Χάρτης: Νέο Ψυχικό
Καιρός: Νέο Ψυχικό
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέο Ψυχικό

Αισθητική Οδοντιατρική - Εμφυτευματολογία - Προσθετική - Παι...
Ψυχάρη 1 & Στρατήγη, Φάρος, Νέο Ψυχικό, 15451, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
SPECIALIZED DENTISTRY OF ATHENS - ΛΩΛΗΣ Θ. ΧΡΗΣΤΟΣ
Χειρουργός Οδοντίατρος – Αισθητική Οδοντιατρική – Λεύκανση Δ...
Σικελιανού Άγγελου 30, Νέο Ψυχικό, 15451, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΡΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ατομική Ψυχοθεραπεία-Θεραπεία Ζεύγους-Ομαδική Ψυχοθεραπεία-Σ...
Καραϊσκάκη 18, Νέο Ψυχικό, 15451, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΡΔΟΣΗ MA. BSc.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέο Ψυχικό, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11