Ωραιόκαστρο… ωραίο, αλλά χωρίς κάστρο!

Το Ωραιόκαστρο είναι πόλη του νομού Θεσσαλονίκης, που αποτελεί Δημοτική Κοινότητα του ευρύτερου δήμου Ωραιοκάστρου. Ο Δήμος  αποτελείται από τις Κοινότητες:  Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου, Δημοτική Κοινότητα Δρυμού, Δημοτική Κοινότητα Λητής, Τοπική Κοινότητα Μεσαίου, Τοπική κοινότητα Μελισσοχωρίου, Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου, Τοπική κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Τοπική Κοινότητα Νεοχωρούδας.

Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, βορειοανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και έχει συνολικό πληθυσμό 11.896 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. 

Η περιοχή του Ωραιοκάστρου επιλέχθηκε από την επιτροπή αποκατάστασης προσφύγων, το 1922, για να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο και σύμφωνα με μια εκδοχή, που υποστηρίζεται από παλιούς κατοίκους, το όνομα Ωραιόκαστρο προέκυψε μετά από πρόταση ποντίων προσφύγων εις ανάμνηση ιστορικού κάστρου που βρίσκεται στο Χατς, της Άρδασσας του Πόντου.

Ιστορικά, το 1922  έγινε η εγκατάσταση πρώτων κατοίκων. Το 1994 η κοινότητα Ωραιοκάστρου μετά από 65 χρόνια μετατρέπεται σε Δήμο και το 2010 γίνεται η συνένωση του δήμου Ωραιοκάστρου με τους γειτονικούς δήμους.

Χάρτης: Ωραιόκαστρο

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ωραιόκαστρο

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
Λ. Δημοκρατίας 19, Ωραιόκαστρο, 57013, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Εμπορία Ανοξείδωτων Καμινάδων & Ειδών Καθαρισμού
Λ. Δημοκρατίας 9, Ωραιόκαστρο, 57013, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΡΑΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ - DELTA CLEAN
Παιδικός Σταθμός στο Ωραιόκαστρο
Πραξιτέλους 15, Ωραιόκαστρο - Παλαιόκαστρο, 57013, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ωραιόκαστρο, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8