Παιανία… σημαντική και από την αρχαιότητα!

Η Παιανία (πρώην Λιόπεσι) είναι κωμόπολη της Ανατολικής Αττικής στην κοιλάδα των Μεσογείων και εντοπίζεται στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού, περιτριγυρισμένη από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και εκτείνεται μέχρι και τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου ‘ «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Οι κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ανέρχονταν σε 13.000, ενώ μετά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να φτάσουν τις 18.000. Η ονομασία Παιανία είναι αρχαιοελληνική και αποτελεί το όνομα ενός από τους πλουσιότερους  Δήμους της αρχαίας Αθήνας, του Δήμου Παιανίας.

Η περιοχή προτιμάται για τα διάσπαρτα ταβερνάκια από διερχόμενους επισκέπτες και ένα περίπατο μέσα στην πόλη. Επίσης η Παιανία παρουσιάζει τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον με το σπήλαιο της Παιανίας "Κουτούκι", το γειτονικό λεοντάρι και τα βυζαντινά ευρήματα που συνοδεύουν την ήδη πλούσια ιστορία της.

Το 2004 με την εγκατάσταση του Διεθνούς Αεροδρομίου στην καρδιά των Μεσογείων και με τα έργα που επακολούθησαν, απέκτησε καλή συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γειτονικές περιοχές και την Αθήνα.

Οι αυτόχθονες κάτοικοι της Παιανίας ασχολούνται μέχρι και σήμερα με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, ενώ από το 2004 και έπειτα έχει παρατηρηθεί αύξηση του πληθυσμού από αστούς που αναζητούν κατοικία.

Χάρτης: Παιανία
Καιρός: Παιανία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Παιανία

Η Έξυπνη Λύση για Απολαυστικά Διαλείμματα - Δωρεάν Τοποθέτησ...
Γεωργίου Κ. Δάβαρη 8, Παιανία, 19002, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CITYVEND ΧΡΟΝΗΣ ΑΘ. - ΣΤΑΪΚΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔ.
Εμπόριο Σιδήρου - Ειδικές Κατασκευές - Προϊόντα Σιδήρου
17ο χλμ. Λεωφόρου Λαυρίου, Παιανία, 19002, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Υπηρεσίες Καθαρισμού & Φύλαξης Χαλιών με τον πλέον Σύγχρονο ...
Μαβίλη 15, Παιανία, 19002, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΟΥΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Παιανία, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10