Παλαιά Επίδαυρος… των 25 αιώνων!

Η Παλαιά Επίδαυρος είναι χωριό του νομού Αργολίδας, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου. Είναι χτισμένη γύρω από τον στενό όρμο που αποτελεί το λιμάνι της, στον οποίο καταλήγει μία μικρή πεδιάδα που καλύπτεται από πορτοκαλιές. Η Παλαιά Επίδαυρος είναι ιστορική έδρα του δήμου Επιδαύρου και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ήταν 1.700 περίπου κάτοικοι.

Μετά την συνένωση του παλιού δήμου Αρχαίας Επιδαύρου με τις γειτονικές κοινότητες Νέας Επιδαύρου, Δήμαινας, Τραχειάς και Κολιακίου σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστριας, το χωριό επικράτησε να αποκαλείται Αρχαία Επίδαυρος. Παρόλα αυτά το επίσημο όνομα του χωριού παραμένει Παλαιά Επίδαυρος.

Η Παλαιά Επίδαυρος είναι διάσπαρτη από αρχαιότητες, καθώς στον χώρο του σύγχρονου χωριού βρισκόταν η πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου. Από την αρχαία πόλη της Επιδαύρου σήμερα σώζεται το μικρό αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το οποίο βρίσκεται στην χερσόνησο Νησί και σύμφωνα με τις επιγραφές εκτιμάται ότι κατασκευάσθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. Δίπλα από το θέατρο και στον θαλάσσιο χώρο γύρω από το Νησί, βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης, τα οποία η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει φέρει ακόμα στο φως.

Από το καλοκαίρι του 1998 στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Μουσικού Ιούλιου. Πρόκειται για μουσικές εκδηλώσεις τις οποίες συνεχίζει να  οργανώνει από το 2002 το Ελληνικό Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του Μουσικού Ιούλιου, κορυφαίες προσωπικότητες της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής έχουν περάσει από την Μικρή Επίδαυρο. Παράλληλα με τις μουσικές παραστάσεις, διοργανώνεται το Πανηγύρι του Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου - μια έκθεση από προϊόντα της Επιδαύριας Γης.

Χάρτης: Παλαιά Επίδαυρος
Καιρός: Παλαιά Επίδαυρος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Παλαιά Επίδαυρος

Κέντρο Φυσιοθεραπείας – Συμβεβλημένο Ιατρείο ΕΟΠΥΥ
Πολυγένους 6, Άργος, 21232, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΑΤΡΑΓΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
Ολοκληρωμένη Κατασκευή - Μελέτη - Ανακαίνιση - Υποστήριξη -...
Άργους 88, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
PISCINITY POOL LIFE - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ
Άμεσα Μετρητά – Αγορά Χρυσού - Ενέχυρα – Αγορά Κοσμημάτων – ...
Άργους 1, ΕΝΤΕΚΑΤΗ, ισόγειο, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΧΡΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Παλαιά Επίδαυρος, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σελίδα:
1