Περαία… δίπλα στο κύμα!

Η Περαία είναι πόλη του δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της Περαίας πολλαπλασιάστηκε και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 13.306 άτομα. Στα όρια του Δημοτικού διαμερίσματος Περαίας περιλαμβάνεται και ο οικισμός Λειβαδίκι με 50 περίπου κατοίκους, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ της Περαίας και του αεροδρομίου Μακεδονία.

Η Περαία ήταν στην ιδιοκτησία ενός Τούρκου Μπέη, όπου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν 200 οικογένειες (130 από τη Δυτική Μικρά Ασία και 70 από την Ανατολική Θράκη), συνολικά 750 άτομα περίπου.

Η καταγωγή των προσφύγων από δύο διαφορετικές περιοχές, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν διαφωνίες για το όνομα που θα δινόταν στον προσφυγικό συνοικισμό. Ο τότε Διευθυντής Εποικισμού Μακεδονίας πρότεινε τη σημερινή ονομασία και μετά από μια κλήρωση των 3 προτεινόμενων ονομάτων, από την κληρωτίδα βγήκε το όνομα Περαία.

Η ζωή στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Περαίας άρχισε να οργανώνεται και η περιοχή να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έτσι στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, υπήρξε ραγδαία εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αναμφίβολα η γεωγραφική θέση της περιοχής και η μικρή απόσταση που την χωρίζει από το μεγάλο αστικό κέντρο (Θεσσαλονίκη) συνέβαλαν στην ανάπτυξή της και ενίσχυσαν τη συμμετοχή της στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 

Χάρτης: Περαία
Καιρός: Περαία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Περαία

Κλιματισμός - Θέρμανση - Εξαερισμός
Ρωμανού 15, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
THERMO CLIMA ECONOMY - ΜΟΣΧΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κουφώματα - Κάγκελα Ασφαλείας - Συστήματα Σκίασης
Ρωμανού 38Β, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ - KIRIAZIS DOORS
Σφυρηλατήσεις Βαφές Αυτοκινήτων
Ανθέων 107, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΟΛΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Περαία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8