Περαία… δίπλα στο κύμα!

Η Περαία είναι πόλη του δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός της Περαίας πολλαπλασιάστηκε και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 13.306 άτομα. Στα όρια του Δημοτικού διαμερίσματος Περαίας περιλαμβάνεται και ο οικισμός Λειβαδίκι με 50 περίπου κατοίκους, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ της Περαίας και του αεροδρομίου Μακεδονία.

Η Περαία ήταν στην ιδιοκτησία ενός Τούρκου Μπέη, όπου μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν 200 οικογένειες (130 από τη Δυτική Μικρά Ασία και 70 από την Ανατολική Θράκη), συνολικά 750 άτομα περίπου.

Η καταγωγή των προσφύγων από δύο διαφορετικές περιοχές, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν διαφωνίες για το όνομα που θα δινόταν στον προσφυγικό συνοικισμό. Ο τότε Διευθυντής Εποικισμού Μακεδονίας πρότεινε τη σημερινή ονομασία και μετά από μια κλήρωση των 3 προτεινόμενων ονομάτων, από την κληρωτίδα βγήκε το όνομα Περαία.

Η ζωή στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Περαίας άρχισε να οργανώνεται και η περιοχή να αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έτσι στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, υπήρξε ραγδαία εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αναμφίβολα η γεωγραφική θέση της περιοχής και η μικρή απόσταση που την χωρίζει από το μεγάλο αστικό κέντρο (Θεσσαλονίκη) συνέβαλαν στην ανάπτυξή της και ενίσχυσαν τη συμμετοχή της στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

 

Χάρτης: Περαία
Καιρός: Περαία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Περαία

Κατ΄Οικον Νοσηλευτικές Υπηρεσίες - Ενέσεις - Αιμοληψία - Αλ...
Ανθέων 18, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ
Ειδικός Νευρολόγος
Αμπελοκήπων 39, έναντι τράπεζας Πειραιώς, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ MD, PHD, MSC
Υδραυλικές & Θερμοϋδραυλικές Εργασίες Πάσης Φύσεως
Θερμαϊκού 49, Περαία, 57019, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Περαία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8