Πετρούπολη…της πέτρας γέννημα!

Η Πετρούπολη - και στην καθαρεύουσα: Πετρούπολις -  είναι Δήμος και προάστιο στο βορειοδυτικό τμήμα του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Οι δύο κορυφές του Ποικίλου όρους βρίσκονται βόρεια και νότια της πόλης.

Υπάρχουν δύο θεωρίες για την ετυμολογία της ονομασίας της Πετρούπολης. Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, η πόλη έχει πάρει το όνομά της από την πέτρα («πόλη της πέτρας») καθώς το υπέδαφος είναι πετρώδες και στο παρελθόν λειτουργούσαν στην περιοχή αρκετά λατομεία (νταμάρια).  Η επικρατέστερη, όμως, θεωρία είναι ότι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Πέτρου Α. Γιάνναρου, ιδρυτή της αθηναϊκής εφημερίδας «Εσπερινή».

Στις αρχές της δεκαετίας του '30, μέσω της εφημερίδας δίνονταν κουπόνια για την απόκτηση οικοπέδων στην περιοχή, που είναι σήμερα η κεντρική και η άνω Πετρούπολη. Σήμερα η δόμηση της περιοχής συνεχίζεται, αλλά είναι πιο περιορισμένη.

Ένα από τα εγκαταλελειμμένα ορυχεία μετατράπηκε σε πάρκο, και μερικά ακόμα έγιναν αθλητικές εγκαταστάσεις. Το Φεστιβάλ Πέτρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο παλιό λατομείο «Αίμος», που μετατράπηκε στο Θέατρο Πέτρας στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Η Πετρούπολη σήμερα έχει 7 μεγάλα supermarket, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά. Χάρη σ' αυτά, η Πετρούπολη είναι από τους αγαπημένους νυχτερινούς προορισμούς των γύρω περιοχών και τα βράδια σφύζει από ζωή.

Επίσης έχει πλατείες, περιοχές άθλησης και πάρκα.  Στα υπέρ του Δήμου είναι η άριστη ρυμοτομία του (από τις καλύτερες της Αθήνας) και η μικρή του απόσταση από το Ποικίλο Όρος, που είναι ανάσα για την περιοχή.

Χάρτης: Πετρούπολη

Ειδικές Καταχωρίσεις : Πετρούπολη

Φωτογραφικές Υπηρεσίες & Πώληση Φωτογραφικών Προϊόντων
25ης Μαρτίου 91-93, Πετρούπολη, 13231, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΣΕΛΙΟΣ STUDIO
Ταπητοκαθαριστήρια – Καθαρισμός - Φύλαξη Χαλιών – Μοκετών – ...
Ελαιών 128, Πετρούπολη, 13231, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
EXPERT CLEAN – ΚΑΤΣΟΥΛΙΑΣ Γ. – ΜΑΡΑΝΤΟΣ Π.
Κέντρο Οικογένειας & Παιδιού - Κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθε...
25ης Μαρτίου 81, Πετρούπολη, 13231, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΝΗΝΕΜΙΑ - ΤΣΙΛΗ  ΜΑΡΙΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Πετρούπολη, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11