Πικέρμι…η Εκάλη των Μεσογείων!

Το Πικέρμι είναι μια γραφική κωμόπολη της Ανατολικής Αττικής, στα περίχωρα των Αθηνών. Η κοινότητα εντοπίζεται στη Βόρεια Μεσογαία, οικοδομημένη στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πεντελικού Όρους και αναπτύσσεται επί της αρχαίας μαραθωνίας διαδρομής. Το Πικέρμι αποκαλείται συχνά ως η "Ακρόπολις της Παλαιοντολογίας", καθώς έχει τεράστιο πλούτο παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος να επιδείξει.

Το 1912 εμφανίζεται ως οικισμός των Σπάτων, ενώ από το 1952 το Πικέρμι αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα της Ανατολικής Αττικής.  Η κομβική θέση του μεταξύ της πρωτεύουσας πόλης της Παλλήνης, του Αεροδρομίου των Σπάτων και του αναπτυσσόμενου λιμένα της Ραφήνας, το έχουν καταστήσει δημοφιλή οικιστικό προορισμό. Μέχρι και το 1981 ο πληθυσμός της περιοχής εξελίσσεται με ομαλούς ρυθμούς, ενώ ο αριθμός του τετραπλασιάζεται, καθώς διάφοροι συνεταιρισμοί εντείνουν την οικοδομική τους δραστηριότητα.  Έτσι, οι εκτιμήσεις σημειώνουν πληθυσμό για το 2007, των 15.000 ατόμων.

Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής συγκαταλέγεται η θέα του επιβλητικού πεντελικού τοπίου. Το κέντρο αναπτύσσεται γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ χαρακτηριστικό σημείο εστίασης για τους περαστικούς, αποτελεί το εμπορικό κέντρο του Πικερμίου.  Για το λόγο αυτό το Ντράφι χαρακτηρίζεται συχνά η "Εκάλη των Μεσογείων".

Το χωριό είναι γνωστό για τους υδρόμυλούς του, τους πλούσιους αμπελώνες, αλλά και το βυζαντινό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον οποίο στήνεται πανηγύρι κάθε καλοκαίρι.

Το Πικέρμι εντάσσεται επιπλέον στην επιχείρηση "Μαραθώνιος Αναπτυξιακή" της Βόρειας Μεσογαίας, για την οικογένεια Δήμων και Κοινοτήτων που διατρέχει η Λεωφόρος Μαραθώνος με λοιπά μέλη το Γέρακα, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά, τα Σπάτα, τη Ραφήνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα.

Χάρτης: Πικέρμι
Καιρός: Πικέρμι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Πικέρμι

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Άνδρου & Αγράμπελης, Πικέρμι, 19009, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΗΡΥΤΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις – Βλάβες – Πιστοποιητικά ΔΕΗ – ...
Αγίου Χριστοφόρου & Ύδρας, Πικέρμι, 19009, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
VOLTORAMA – ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συνεργείο Αυτοκινήτων - VW - AUDI - SEAT - SKODA - Ηλεκτρολο...
Καραμανλή Κωνσταντίνου 3, Πικέρμι, 19009, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
GARAGE MOTOR SERVICE - ΛΙΩΣΗΣ Α.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Πικέρμι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8