Πύργος...αλλά της Ηλείας!

Ο Πύργος είναι πόλη της Δυτικής Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 40.000 κατοίκους, ενώ ο συνολικός πληθυσμός του Δήμου ήταν 50.681 κάτοικοι. Η πόλη του Πύργου απέχει μόλις 4 χλμ από τη θάλασσα, 19 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία και 315 χλμ από την Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια ο Πύργος γνωρίζει μια πληθυσμιακή ανάπτυξη, καθώς είναι και το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.  Το επίνειο του Πύργου είναι το Κατάκολο, γραφικό με έντονο το παραδοσιακό χρώμα. Από ιστορικής πλευράς, ο Πύργος πρωτοεμφανίστηκε τον 17ο αιώνα και ιδρυτής του θεωρείται ο Γεώργιος Τσερνωτάς.  Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, ο Πύργος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο χάρη στη συμβολή των κατοίκων του στον εθνικό αγώνα. Ήταν μάλιστα η πρώτη ελληνική πόλη που καταστράφηκε από τους Τούρκους.

Ο Πύργος γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη την εποχή της σταφίδας (19ος αιώνας - 1930) εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσεως. Αποτελεί την έδρα του Δήμου Πύργου, ενώ και παλαιότερα αποτελούσε έδρα του ομώνυμου Καποδιστριακού Δήμου.

Χάρτης: Πύργος Ηλείας

Ειδικές Καταχωρίσεις : Πύργος Ηλείας

Εργαστήρια Ιατρικών Αναλύσεων - Μικροβιολογικά Εργαστήρια – ...
Κολοκοτρώνη 1, Πύργος Ηλείας, 27100, ΗΛΕΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Άδειες Δόμησης - Ρύθμιση Αυθαιρέτων - Τοπογραφικά - Έλεγχοι ...
Μιαούλη 3, Πύργος Ηλείας, 27100, ΗΛΕΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Θέλω Ασφάλεια - Σκέφτομαι Πράσινα - Επιλέγω Andriolas
Γιαννιτσών 10, Πύργος Ηλείας, 27100, ΗΛΕΙΑΣ
Κατηγορίες:
ANDRIOLAS GROUP
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Πύργος Ηλείας, ΗΛΕΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8