Σάμος...γλυκό κρασί και ρόδα στο γιαλό!

Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου περί το μέσον αυτού και ανατολικά του Ικαρίου πελάγους και ανήκει στον ομώνυμο νομό Σάμου. Είναι πολύ κοντά στην Τουρκία, μόνο περίπου 1 χιλιόμετρο. Το νησί είναι σήμερα γνωστό για το Σαμιώτικο γλυκό μοσχάτο κρασί του "Νέκταρ" και τα τουριστικά αξιοθέατά του.

Η Σάμος ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά την αρχαιότητα, δεδομένου ότι ήταν ένα πλούσιο νησί που είχε εμπορικές συναλλαγές με την υπόλοιπη Ελλάδα, τους Φοίνικες και τους Πέρσες. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η θεά Ήρα γεννήθηκε εδώ και υπάρχουν ακόμα ερείπια από το ναό της, το Ηραίον. Ήταν επίσης ένα πνευματικό κέντρο και διάφορα διάσημα πρόσωπα της αρχαιότητας έζησαν και εργάστηκαν εδώ. Ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες της αρχαίας Ελλάδας ο Πυθαγόρας, αλλά και ο Αρίσταρχος, ο Επίκουρος, ο Ηρόδοτος και ο Αίσωπος έζησαν επίσης εδώ.

Η πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, είναι πολύ όμορφο μέρος, βρίσκεται σε ένα όρμο και είναι μια γραφική πόλη με δαιδαλώδη δρομάκια, σπίτια με νεοκλασική αρχιτεκτονική, ένα αρχαιολογικό μουσείο με πολλά αντικείμενα από την ανασκαφή του ναού της Ήρας, όπως επίσης και ένα βυζαντινό μουσείο.

Το Πυθαγόρειο είναι το τρίτο μεγαλύτερο χωριό της Σάμου. Εδώ, υπάρχει ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο, ένα βενετσιάνικο κάστρο και το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής. Αρχαία ερείπια της παλιάς πόλης μπορεί να δει κανείς εδώ, όπως και το υδραγωγείο του Ευπαλίνου από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Για τους λάτρεις της φύσης, η Κοιλάδα στο Καρλόβασι είναι ένας όμορφος βιότοπος με ρυάκια και λίμνες.

Χάρτης: Σάμος
Καιρός: Σάμος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σάμος

Μεταφορές Σάμου – Μετακομίσεις Σε Όλη Την Ελλάδα - Οικονομικ...
Νέο Καρλόβασι, Σάμος, 83200, ΣΑΜΟΥ
Κατηγορίες:
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΣΑΜΟΥ - ΚΑΛΒΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στο Samos Travel Services Οργανώνουμε τα Εισιτήρια τη Διαμον...
Σοφούλη Θεμιστοκλή 7, Σάμος, 83100, ΣΑΜΟΥ
Κατηγορίες:
SAMOS TRAVEL SERVICES
Στα Ενεχυροδανειστήριά μας Αγοράζουμε τα Χρυσαφικά σας σε Τ...
Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου 7, Σάμος, 83100, ΣΑΜΟΥ
Κατηγορίες:
ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σάμος, ΣΑΜΟΥ

Σελίδα:
1 2 3 4