Σιδηρόκαστρο…σαν σιδερένιο κάστρο!

Το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται ανάμεσα στα όρη της Βροντούς και του Αγγίστρου από βορρά και του ποταμού Στρυμόνα από δυτικά. Το Σιδηρόκαστρο αποτελεί έδρα του Δήμου Σιντικής και είναι ο τελευταίος δήμος της Ελλάδας στην έξοδο της χώρας προς τη Βουλγαρία. O Δήμος Σιδηροκάστρου είχε πληθυσμό 28.382 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001 και περιλαμβάνει τις δημοτικές ενότητες Κερκίνης, Πετριτσίου, Σιδηροκάστρου, Αχλαδοχωρίου, Αγκίστρου και Προμαχώνα.

Οι κάτοικοι του Σιδηροκάστρου είναι γηγενείς αλλά και πρόσφυγες από διάφορα μέρη: Μικρασιάτες, οι Μελενίκιοι που ήρθαν το 1913 από το Μελένικο, Θρακιώτες που ήρθαν από την Ανατολική Θράκη το 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή, Πόντιοι από τον Πόντο, Βλάχοι και άλλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Το όνομά του, το πήρε μάλλον από τον πελώριο βράχο που δεσπόζει στην πόλη ύψους 155μ. ως σιδερένιο κάστρο. H γεωγραφική θέση του δήμου Σιδηροκάστρου πάνω στον κύριο οδικό άξονα, ο οποίος συνδέει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτές της Ανατολικής Ευρώπης, το κάνει να ξεχωρίζει και ιδίως να προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς από τη μια γειτονεύει με τον υγροβιότοπο της Κερκίνης και από την άλλη με τον ορεινό όγκο του Λαϊλιά και του Μπέλες.

Το Σιδηρόκαστρο είναι τόπος με μακραίωνη ιστορία. Υπάρχουν μνημεία της παλαιολιθικής εποχής. Οι αρχαίοι κάτοικοί του ήρθαν από τη Λήμνο και ονομάζονταν Σίντιοι, απ΄ όπου πήρε το όνομά της η Επαρχία της Σιντικής, μία από τις τέσσερις επαρχίες του νομού Σερρών, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σιδηρόκαστρο.

Ο πληθυσμός του δήμου Σιδηροκάστρου απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, με κύρια παραγόμενα προϊόντα: τον καπνό, τις πατάτες, το τριφύλλι, το βαμβάκι, το σιτάρι, το καλαμπόκι, την ελιά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Στο δευτερογενή τομέα απασχολείται σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες και επιχειρήσεις και στο τριτογενή, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα.

Πλουτοπαραγωγική πηγή της περιοχής είναι ακόμη η γεωθερμία, η εκμετάλλευση της οποίας είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δυο δημοτικών επιχειρήσεων (ιαματικών πηγών και θερμοκηπίων) που βοηθάνε στην ευρύτερη ανάπτυξη του δήμου.

Χάρτης: Σιδηρόκαστρο
Καιρός: Σιδηρόκαστρο
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σιδηρόκαστρο

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχ/κός, M.Sc
Βενιζέλου Ελ. 4, Ηράκλεια, 62400, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μανικιούρ - Πεντικιούρ - Τεχνητά Νύχια - Βλεφαρίδες - Κοπή Ν...
Νικολάου 3, Σέρρες, 62124, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ANTONELLA PROFESSIONAL NAILS - ΜΟΡΑΜΠΙΤΟ ΑΝΤΩΝΕΛΛΑ
Χειρουργός Οδοντίατρος Α.Π.Θ - Υπηρεσίες Γενικής Οδοντιατρικ...
Μεγάλου Αλεξάνδρου 6Β, Σέρρες, 62124, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ΡΟΠΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σιδηρόκαστρο, ΣΕΡΡΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4