Σκιάθος…του Παπαδιαμάντη η μούσα!

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά, από όλα τα νησιά των Σποράδων.  Απέχει 40 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και μόλις 2,5 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που γεννήθηκε και έζησε στο νησί.

Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο. Στο νησί υπάρχουν και πολλές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια.

Η Σκιάθος κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα από Πελασγούς και αργότερα πιθανόν και από Κρήτες. Τόσο στην Α' όσο και στη Β' Αθηναϊκή Συμμαχία, η πόλη της Σκιάθου ήταν σταθερά σύμμαχος των Αθηναίων.

Είναι γνωστό πάντως πως το νησί υπέφερε πολύ από επιδρομές πειρατών, αφού το φαινόμενο της πειρατείας συνεχίστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της σύντομης Ενετοκρατίας, όσο και στην Τουρκοκρατία.  Η Σκιάθος είχε σημαντική συνεισφορά με το ναυτικό της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αποτέλεσε τμήμα του πρώτου ελληνικού κράτους.

Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές και πανέμορφες παραλίες, με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.α.

Χάρτης: Σκιάθος

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σκιάθος

Πρότυπο Ιατρείο Αρτηριακών & Φλεβικών Παθήσεων - Πλήρης Αγγε...
28ης Οκτωβρίου 122 & Γκλαβάνη, Βόλος, 38333, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ MD MSC
Πλαστικός Χειρουργός
Καρτάλη Κωνσταντίνου 172, 7oς όροφος, Βόλος, 38221, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ DR
Παιδίατρος - Παιδοαλλεργιολόγος
Σωκράτους 26, Τοπάλη, Βόλος, 38221, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΙΤΣΟΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ MD PGDIP
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σκιάθος, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3