Σκιάθος…του Παπαδιαμάντη η μούσα!

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά, από όλα τα νησιά των Σποράδων.  Απέχει 40 ναυτ. μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και μόλις 2,5 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που γεννήθηκε και έζησε στο νησί.

Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μια μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο. Στο νησί υπάρχουν και πολλές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια.

Η Σκιάθος κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα από Πελασγούς και αργότερα πιθανόν και από Κρήτες. Τόσο στην Α' όσο και στη Β' Αθηναϊκή Συμμαχία, η πόλη της Σκιάθου ήταν σταθερά σύμμαχος των Αθηναίων.

Είναι γνωστό πάντως πως το νησί υπέφερε πολύ από επιδρομές πειρατών, αφού το φαινόμενο της πειρατείας συνεχίστηκε τόσο κατά τη διάρκεια της σύντομης Ενετοκρατίας, όσο και στην Τουρκοκρατία.  Η Σκιάθος είχε σημαντική συνεισφορά με το ναυτικό της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και αποτέλεσε τμήμα του πρώτου ελληνικού κράτους.

Η Σκιάθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές και πανέμορφες παραλίες, με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια κ.α.

Χάρτης: Σκιάθος
Καιρός: Σκιάθος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σκιάθος

Γαστρεντερολογικό Ιατρείο - Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος
Αλοννήσου 1, Βόλος, 38221, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΡΔΑΣΗ ΜΑΡΙΑ
Μεταφορές – Μετακομίσεις – Ψυγειομεταφορές
6ο χλμ. Βόλου - Λαρίσας, Βόλος, 38500, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ
Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων - Εγκαταστάσεις - Συντηρήσεις -...
Κοραή 77, Βόλος, 38333, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατηγορίες:
LIFTS ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σκιάθος, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3