Σπάτα…σε απογείωση!

Τα Σπάτα είναι πόλη της Αττικής και έδρα του δήμου Σπάτων-Λούτσας. Βρίσκονται στο κέντρο της πεδιάδας των Μεσογείων και πάνω σε λόφο. Διοικητικά υπάγονται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, με πρωτεύουσα τη γειτονική Παλλήνη, ενώ επίνειό τους είναι η Λούτσα, του Δήμου Αρτέμιδος.

Ο σύγχρονος οικισμός των Σπάτων συγκροτείται σταδιακά, ενώ αναγνωρίζεται ως κοινότητα της Αττικής το 1912. Το 1952 αναγνωρίζεται ως Δήμος Σπάτων-Λούτσας της Ανατολικής Αττικής. Περιβάλλεται από τις δορυφορικές πόλεις της Παιανίας, της Παλλήνης, του Πικερμίου, Ραφήνος, Αρτέμιδος και Μαρκοπούλου.

Εντός των διοικητικών του ορίων αναπτύσσονται πολλά διάσπαρτα χωριά, όπου ιδρύονται τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ανάδειξή τους. Ορισμένα από αυτά είναι η Χριστούπολη, η Αγία Κυριακή, η Βελανιδέζα και πολλά άλλα. Ο σύγχρονος δήμος Σπάτων – Λούτσας κατά την απογραφή του 2001 παρουσίαζε 10.000 κατοίκους και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πρέπει να ανέρχονται στους 15.000.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, τόσο οικιστικά όσο και εμπορικά, λόγω της λειτουργίας του γειτονικού αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Χάρτης: Σπάτα
Καιρός: Σπάτα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σπάτα

Περιφράξεις - Συρματοπλέγματα - Υλικά Περίφραξης - Μεταλλικέ...
18ο χλμ. Λ. Αθηνών - Σπατών, Τ.Θ. 5019, Σπάτα, 19004, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΥΡΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - Γ. Ι. ΠΑΥΛΗΣ
Pet Shop Πτηνά – Αξεσουάρ – Σκύλος – Γάτα – Ψάρι - Οικόσιτα ...
19ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών - Σπάτων, Σπάτα, 19004, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΕΙΝΤΑΝΗΣ Ε - ΖΗΛΕΜΜΕΝΟΣ Γ ΟΕ  - O ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Αναγνωρισμένη Εταιρεία Αναγομώσεων Πυροσβεστήρων
Βασιλέως Παύλου 35, Σπάτα, 19004, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΥΜΠΕΡΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ - PYRO-BEST
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σπάτα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10