Θρακομακεδόνες…. στα πόδια της Πάρνηθας

Οι Θρακομακεδόνες είναι βόρειο προάστιο των Αθηνών, στους νοτιοανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι οικοδομημένο επί της αρχαίας πόλης της Αττικής, Δεκέλειας. Αρχικά ιδρύθηκε σαν συνεταιρισμός για τις οικιστικές ανάγκες Μακεδόνων και Θρακών και μέχρι τις αρχές του 1980 υπαγόταν στο δήμο Αχαρνών.

Ο δήμος Θρακομακεδόνων είναι αρκετά αραιοκατοικημένος και στην μεγαλύτερη έκτασή του περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους και πευκόφυτες ζώνες. Έχει καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, κυκλικό ρυμοτομικό σχέδιο με φαρδείς συνοικιακούς δρόμους και περιβάλλεται από τους καταπράσινους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας. Η περιοχή αντιστέκεται ακόμα στον οικοδομικό οργασμό της Αττικής, λόγω του ότι συνορεύει με τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και προστατεύεται από την αυθαίρετη δόμηση.

Οι Θρακομακεδόνες συνορεύουν ανατολικά με τη Βαρυμπόμπη, ενώ στα νότια σύνορα οικοδομήθηκε το Ολυμπιακό Χωριό που φιλοξένησε τους αθλητές των αγώνων της Αθήνας του 2004. Σήμερα οι κατοικίες αυτές κληρώνονται σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
 
Οι Θρακομακεδόνες  γειτονιάζουν με την Πολεμική Αεροπορία Δεκέλειας, τη σχολή Ικάρων και τα Βασιλικά Ανάκτορα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι.

Χάρτης: Θρακομακεδόνες
Καιρός: Θρακομακεδόνες
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Θρακομακεδόνες

Εξειδικευμένος Προσθετολόγος - Οδοντίατρος Αργυρούπολη - Οδο...
Κύπρου 86, Αργυρούπολη, 16452, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ D.D.S., M.SC.
Βιοτεχνία Συρματοπλεγμάτων - Περιφράξεων
Λ. Μαραθώνος 109, Πικέρμι, 19009, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗΣ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Κατασκευή Τέντας – Επισκευή Τέντας - Ομπρέλες – Βραχίονες – ...
Κύπρου 29, Βύρωνας, 16232, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Θρακομακεδόνες, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8