Τριανδρία…των τριών ανδρών η μνήμη!

Η Τριανδρία είναι καταργημένος δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2011 ενσωματώθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης και αποτελεί ξεχωριστή δημοτική ενότητα εντός του Δήμου.

Μέχρι το 1982 η Τριανδρία ήταν κοινότητα, ενώ συστάθηκε ως δήμος την 1η Ιανουαρίου του 1983. Βρίσκεται ΝΑ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σχετικά κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περιστοιχίζεται από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, την συνοικία Σαράντα Εκκλησιές και την συνοικία Άνω Τούμπα.  Η Τριανδρία χωρίζεται στις περιοχές: Άγιος Σπυρίδων, Άνω Τριανδρία, Άγιοι Ανάργυροι, Νησάκι και Κάτω Τριανδρία.

Η Τριανδρία πήρε το όνομά της από την τριανδρία (τρεις άνδρες) που αποτέλεσε την ηγεσία του κινήματος Εθνικής Άμυνας που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη  (Ελευθέριος Βενιζέλος, Παύλος Κουντουριώτης, Παναγιώτης Δαγκλής).

Το 1917 κατέφυγαν στην περιοχή πυροπαθείς της Θεσσαλονίκης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου και το 1919 κατέφυγαν εκεί πρόσφυγες από την Ρωσία. Το 1922 χτίστηκαν και άλλα πρόχειρα σπίτια, για να φιλοξενήσουν τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας και της Θράκης.

Χάρτης: Τριανδρία
Καιρός: Τριανδρία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Τριανδρία

Βιβλιοδεσία Πτυχιακών Εργασιών - Χρυσοτυπίες - Στρατιωτικά Ε...
Μεσολογγίου 21-23, Τριανδρία, 55337, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ωτορινολαρυγγολόγος – Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου – Μετκπα...
Ελευθερίας 12, Τριανδρία, 55337, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ MD PHD
Ιατρείο Μικρών Ζώων
Αγίου Σπυρίδωνος 1, Τριανδρία, 55337, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Τριανδρία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5