Χαϊδάρι… η δυτική πύλη προς την Αθήνα!

Το Χαϊδάρι είναι βορειοδυτικό προάστιο των Αθηνών και ομώνυμος Δήμος. Βρίσκεται κοντά στο όρος Αιγάλεω, νοτιοανατολικά της Ελευσίνας, νότια της Αττικής Οδού και δυτικά του Κηφισού και της Λεωφόρου Κηφισού.  Αιώνες τώρα το Χαϊδάρι αποτελεί τη φυσική και ιστορική είσοδο της πρωτεύουσας, δηλαδή τη δυτική πύλη της Αθήνας.

Το ανατολικό τμήμα του Χαϊδαρίου ήταν κυρίως βοσκοτόπια, έως ότου στις δεκαετίες του '50 και του '80, η περιοχή έχει γίνει αστική. Οι πρώτοι κάτοικοι του Χαϊδαρίου ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας την εποχή του ξεριζωμού. Ήδη από το 1955 ο δήμος Χαϊδαρίου αριθμούσε 13.773 κατοίκους.

Κοντά στο Χαϊδάρι βρίσκεται και το Άλσος του Δαφνίου, αλλιώς το περίφημο Τουριστικό και από τη Βυζαντινή περίοδο, βρίσκουμε στο Χαϊδάρι το σπουδαιότερο μνημείο της Βυζαντινής τέχνης, τη μονή Δαφνιού με το όνομά της στα ψηφιδωτά.

Στο τουριστικό κέντρο Χαϊδαρίου, κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο πραγματοποιείτο η Γιορτή του Κρασιού.  Σημαντικά σημεία της πόλης είναι το Παλατάκι, το οποίο ήταν η κατοικία του Βασιλιά Όθωνα και ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χαρακτηριστικά της περιοχής είναι το στρατόπεδο, όπως και τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.

Χάρτης: Χαϊδάρι
Καιρός: Χαϊδάρι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Χαϊδάρι

Απώλεια Βάρους – Διαιτολόγος – Δίαιτα – Λιπομέτρηση – Βουλιμ...
Αισώπου 1, Χαϊδάρι, 12461, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΛΕΝΙΑ - DIET OVER ALL
Service Κλιματιστικών Οικιακών Επαγγελματικών - Επισκευές Κλ...
Λ. Αθηνών 334, Χαϊδάρι, 12461, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ASABIOENERGY - ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Επιτυχία στην Οδήγηση - Διπλώματα όλων των Κατηγοριών – Αναθ...
Δαβάκη 26, Χαϊδάρι, 12461, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Χαϊδάρι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11