Ζάκυνθος, το Φιόρο του Λεβάντε!

Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων και το νοτιότερο νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 40.650 κατοίκους (απογραφή 2011). Η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί στο Ιόνιο.  Είναι το πράσινο νησί της ποίησης στο τραγούδι και στην αγάπη, η πατρίδα του Δ. Σολωμού, του συγγραφέα του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, αλλά επίσης και του Άγιου Διονύσιου, του προστάτη Άγιου.

Το κλίμα της Ζακύνθου είναι ήπιο μεσογειακό, με μεγάλη ηλιοφάνεια όλο το έτος. Έχει πλούσια βλάστηση και είναι νησί με σημαντική αγροτική παραγωγή, στηριγμένη κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς, των εσπεριδοειδών και της σταφίδας, καθώς και των ανθοκομικών. Αναπτύσσεται επίσης σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, η οποία υποβοηθείται από το αεροδρόμιο «Διονύσιος Σολωμός» και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα.

Επισκεφθείτε τις πλατιές αμμώδεις παραλίες της Ζακύνθου και κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά τους, συντροφιά με τις θαλάσσιες χελώνες. Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα, όπου η χελώνα (Καρέτα-Καρέτα) έχει φωλιά και η Ζάκυνθος είναι η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή στην οποία φωλιάζει στη Μεσόγειο.

Η κοιλότητα λαθρεμπόρων επίσης - γνωστό ως Ναυάγιο - στα βορειοδυτικά της Ζακύνθου, είναι η πιο δημοφιλής παραλία στο νησί - αν όχι στην Ελλάδα.  Στην αμμώδη και χαλικώδη αυτή παραλία, έχετε πρόσβαση μόνο με τη βάρκα.

Χάρτης: Ζάκυνθος
Καιρός: Ζάκυνθος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ζάκυνθος

Ορθοδοντικός με Σύγχρονες Μεθόδους Ορθοδοντικής για Παιδιά Ε...
Αλεξάνδρου Ρώμα 79, Ζάκυνθος, 29100, ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κατηγορίες:
ΦΡΙΛΙΓΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ DDS MSC
Κατάστημα Πληροφορικής & Ασχολείται με την Επισκευή & την Εμ...
Αγίου Γερασίμου 24, Δρόμος ΚΤΕΟ, Ζάκυνθος, 29100, ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κατηγορίες:
DIGITAL ERA - ΞΕΝΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ενοικίαση Αυτοκινήτου Αεροδρόμιο - Ενοικίαση Αυτοκινήτου με ...
Λομβάρδου 88, μπλοκ 187Α, Ζάκυνθος, 29100, ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Κατηγορίες:
AVIS RENT A CAR
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ζάκυνθος, ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8